Befejezte a vizsgálatot a rendőrség, a dobozi bankkártyatolvaj Ny. István ügyében

Az egyik közös munka alkalmával megszerezte főnöke bankkártyáját és PIN – kódját egy dobozi férfi. A kártyával kétszer is vett fel pénzt a helyi bank automatából, több százezer forint kárt okozva ezzel a kártya tulajdonosának. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Alkalmi munkavállalóként dolgozott egy dobozi férfi egyik ismerősénél 2018 őszén. Ny. István 2018. október 4-én, 14 óra körül főnökével és egyik kollégájával Sarkadra mentek, majd dolguk végeztével megálltak egy benzinkúton tankolni. Az üzemanyag árát a férfi munkatársa fizette ki úgy, hogy főnökük odaadta neki a bankkártyáját és a PIN kódot is megmondta hozzá. A biztonsági számsort hallotta Ny. István is, aki a gyanú szerint még aznap délután ellopta a bankkártyát a kocsiban őrizetlenül hagyott táskából. Munka után azonnal a bankautomatához ment, ahol több tízezer forintot emelt le a számláról, majd másnap ismét vett fel pénzt, közel ugyanekkora összegben.


A férfi ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. május 6-án továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy mindenki legyen nagyon körültekintő! Ne adják meg bankkártyájuk, bankszámlájuk adatait, vagy a biztonsági kódjukat és ne beszéljenek anyagi helyzetükről, olyanokkal, akik visszaélhetnek az információval. A pénztárcájukban se tartsák a bankkártya mellett a PIN kódot, mert ha a tárcát elveszítik vagy ellopják, könnyedén le tudják venni a számlájukon tartott pénzt!

Close