A hűvösön várják további sorsukat a békéscsabai kábítószer-kereskedők

A Békéscsabai Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 38 éves békéscsabai férfi és élettársa, egy 34 éves békéscsabai nő, valamint egy 24 éves békéscsabai férfi letartóztatását, akik kábítószert árusítottak.

A nyomozás adatai szerint az élettársak 2019. év eleje óta, míg 24 éves társuk 2018. nyara óta Békéscsabán, különböző helyszíneken több személynek napi rendszerességgel értékesítettek kábítószernek minősülő anyagokat, többek között marihuánát.


A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alappal feltételezhető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még fel nem lelt tárgyi bizonyítékokat elrejtenék, megsemmisítenék vagy a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolnák, és így a bizonyítás eredményét veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónapra elrendelte, informálta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

Close