Három közlekedési baleset, három ittas járművezetés miatt történt rendőri intézkedés

Békés megyében, 2019. március 23-án három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Battonyán, a Fő utca és a Klapka utca kereszteződésében, 8 óra 45 perc körül motorkerékpáros kerékpárossal ütközött. A balesetben mindketten megsérültek, egyikük sérülése sem súlyos. Orosházán, a Rákóczi út és a Báthori utca kereszteződésénél 14 óra körül elesett és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett egy kerékpáros lány.

Békésen, az Ady Endre utcában, 17 óra 45 perc körül személygépkocsi segédmotor-kerékpárossal ütközött. A balesetben a motorkerékpár vezetője könnyebben megsérült.

Fotó: police.hu

Két férfit állítottak elő ittas járművezetés miatt a rendőrök 2019. március 23-án, Gyomaendrődön. Egyiküket 12 óra 45 perc körül a Fő úton, a másik férfit 17 óra 30 perc körül a Rákóczi Ferenc utcában igazoltatták. Mindketten személygépkocsit vezettek. Az előbbi esetben a mért légalkohol értéknek megfelelően a rendőrök közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a járművezetőt. Az utóbbi intézkedésnél az ittas járművezetés miatt a férfi ellen büntetőeljárás indult. Őt a Szarvasi Járásbíróság szintén ittas vezetés miatt korábban eltiltotta a járművezetéstől, ezért a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette és három napon belül újra bíróság elé állíthatják.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2019. március 24-én 1 óra 45 perc körül Békésen, az Ady Endre utcából előállítottak egy személygépkocsi-vezetőt. A férfinál az alkoholszonda ittasságot jelzett, majd a Békési Rendőrkapitányságon végzett két mérés eredménye is megerősítette az ittas járművezetés gyanúját. A rendőrök emiatt büntető feljelentést tettek ellene. A vezetői engedélyét nem tudták bevonni, mert a Békéscsabai Járásbíróság a férfit korábban már eltiltotta a járművezetéstől. A járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt a Békési Rendőrkapitányság a férfit őrizetbe vette és a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

Close