Már a bíróságon a gázolajlopás tetteseinek ügye

Három férfi több mint 100 liter üzemanyagot fejtett le egy részvénytársaság földjén működő öntözőberendezés tartályából. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Több mint 100 liter gázolajat lopott el három férfi egy öntözőberendezés üzemanyagtartályából Békés megyében. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2018. augusztus 14-én, 0 óra 15 perc körül ellenőrizték őket Mezőkovácsházán, a Battonyai úton. A kocsijuk csomagtartójában egy műanyag kannát, az utastérben pedig egy szintén műanyag hordót találtak, mindkettőben gázolaj volt. A férfiak nem tudták igazolni az üzemanyag eredetét, ugyanakkor az igazoltatás időpontjáig a rendőrségre lopásról nem érkezett bejelentés.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei megkérték a területen működő, mezőgazdasági termeléssel foglalkozó részvénytársaság munkatársait, hogy ellenőrizzék az öntözőberendezéseiket. Ekkor derült ki, hogy az egyiknek az üzemanyagtartályáról letörték a lakatot és egy locsolócsővel 127 liter gázolajat fejtettek le belőle. A cég, éppen a lopások megelőzése, illetve felderítése érdekében színezi az üzemanyagot, így egyértelművé vált, hogy a lőkösházi férfiak autójában az öntözőberendezésből kilopott gázolajat találták meg a rendőrök. Mindhárom férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2018. december 17-én továbbította az ügyészségre, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fotó: police.hu
Close