17 határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében

A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.


Békés megyében, Kisdombegyház külterületén, 2020. február 21-én 5 óra 30 perc körül elfogtak a rendőrök tizenhét határsértőt. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállítják őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük

– tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

17:52

A magyar rendőrség átadta a 17 határsértőt a román hatóságnak

17 határsértőt fogtak el a rendőrök 2020. február 21-én 5 óra 30 perc körül, Kisdombegyház térségében. Mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat. Magyarországra illegálisan, a zöldhatáron át érkeztek, személyazonosságukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították a 17 afgán férfit a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk, majd 2020. február 21-én 17 óra 30 perckor átadták őket a román hatóság képviselőinek.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!