Ittas járművezetés gyanúja Kamuton és Békésen, lopás miatt intézkedtek a rendőrök Végegyházán és Szeghalmon

Békés megyében, 2020. február 19-én személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2020. február 19-én, két helyszínen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt. Először 6 óra 30 perc körül Kamuton, a Petőfi utcában ellenőriztek egy személygépkocsi-vezetőt. Ezután, 12 óra körül Békésen, a Kereszt utcából állítottak elő egy autóst. Mindkét járművezetőnél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, a rendőrjárőrök ezért a kamuti és a debreceni férfit is előállították a rendőrkapitányságra. A további légalkohol-mérések is igazolták azt, hogy ittasan vezettek, így elvették a jogosítványukat és büntetőfeljelentést tettek ellenük.


Végegyházáról, 2020. február 19-én előállítottak a rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint korábban egy házból ellopott egy kerékpárt. A 22 éves végegyházi férfi a kerítésen át mászott be a lakóház udvarára, onnan vitte el a biciklit, amelyet másnap eladott az egyik barátjának. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellene. A nyomozók az ellopott kerékpárt lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei 2020. február 19-én előállítottak egy férfit, mert kerítést és ereszcsatornát lopott Szeghalmon, egy háztól. Emellett az épület zárt ajtaját benyomta, átkutatta a helyiségeket és elvitt még három konvektort, illetve három csaptelepet. A 29 éves szeghalmi férfit a rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják.


Close