Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

A külföldiek nem tudják hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, ezért a rendőrök előállítják őket, tájékoztatta portálunkat Lipták András c. r. törzsőrmester a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Békéscsabán, a vasútállomáson, 2020. január 6-án 9 óra körül ellenőriztek a rendőrök öt férfit. Közülük ketten palesztin, ketten algír, egy pedig szír állampolgárnak vallotta magát. Fél órával később, a mezőberényi vasútállomáson, szabadnapos rendőr tartóztatott fel egy külföldi férfit, aki algír állampolgárnak mondta magát. A határsértők egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállítják őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörténik a meghallgatásuk.

19:51

Visszakerültek Romániába a Békés megyében elfogott határsértők

A rendőrök előállították mindannyijukat a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk, majd 2020. január 6-án 19 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek
, tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Close