A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A VR szemüveg jövője frenetikus lesz!

Az idei kölni Photokina egyik nagy hangsúlyt kapott mellékrendezvénye a Digility 2018, amire a szervezők jó pár tucat céget összehoztak, hogy megmutassák, hol is tartanak manapság a virtuális valóságokkal (VR) kapcsolatos fejlesztések. Itt már nem a hardveres újdonságoké volt a főszerep, inkább azt leste mindenki, hogy ki milyen ötlettel tölti meg a szemüvegeket. A látottak alapján azt mondhatjuk, hogy a helyzet elég sokat változott az 3-5 évvel ezelőttihez képest.

Aktfotós műhely, meglepetésszerű méteres kékeres és szexi táncosnők a Photokina forgatagában. Nagyképes hangulatjelentésünk a kölni fotókiállításról. Ha a kiállítás nem is fedte le a világban zajló VR-fejlesztések teljes spektrumát, két-három trendet azért megmutatott. Egyrészt sokasodnak és egyre ötletesebbek a munkavégzéssel, robotikával kapcsolatos megoldások, amiből az látszik, hogy azon kevesek, akiknek a jövő társadalmában nem veszik el a munkáját a robotok, azok nagy eséllyel VR-környezetben is fognak dolgozni.

Másrészt azt is látható, hogy teret nyerhetnek a nem játékalapú rekreációs VR-alkalmazások: tengerparton heverészni, miközben thai masszőrnő – helyett masszázsfotel dögönyözi fáradt testünket, szintén frenetikus VR-élmény lesz. És jönnek fel a VR-sportok: a kocsmasportoktól kezdve a kemény szabadtéri sportokig bármi jöhet.

Aktuális