A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Csúszik a tavaszi Windows 10

Az eredeti tervek szerint a héten rajtolt volna el a Windows 10 következő kiadása, de egy utolsó percben észrevett hiba miatt csúszni fog a kiadás. Komoly hibát talált a Microsoft a kiadásra jelölt Windows 10-ben, így csúszik az idei tavaszi alverzió kiadása - tudta meg a Windows Central. A 1803 illetve Redstone 4 néven is futó, soron következő kiadás az eredeti tervek szerint tegnap, április 10-én, a szokásos patch kedd alkalmával futott volna be a felhasználókhoz, a fejlesztők azonban a hétvégén olyan hibát találtak, ami miatt elcsúsztatták a kiadás ütemtervét.

A Windows Central értesülése szerint a hiba meglehetősen ritka, de eléggé jelentős ahhoz, hogy az utolsó pillanatban felfüggesszék a fejlesztők a kiadás programját a javításig. A belsős információ szerint ahogy a javítás megkapja a minősítést, a kiadás is zöld utat kap - erre várhatóan heteken belül sor kerülhet. Az értesülés szerint a 1803-mal a Microsoft kimondottan óvatos, a fejlesztők sürgetése és a határidők tartása helyett inkább a minőség és megbízhatóság került fókuszba, ezért nincs különösebb időnyomás most a csapaton.

A Windows 10 ötödik frissítése viszonylag apró újdonságokat hoz. A rendszer végre megkapja az eredetileg őszre tervezett Timeline funkciót, amely a futó alkalmazások mellett megjeleníti a korábban végzett tevékenységeket is, így azok pillanatok alatt folytathatóak, ráadásul nem csak ugyanarról a gépről, hanem iOS-es és androidos telefonokról is.

A Task View az utolsó 30 nap tevékenységeit listázza majd, a szerkesztett dokumentumok, nyitott böngészőfülek és egyéb tevékenységek között lehet majd keresgélni. Megújul az értesítési központ (Action Center), és megjelenik a Focus assist funkció - ezzel elnémíthatjuk egy időre a zavaró értesítéseket, komoly munkához vagy épp prezentációhoz. A képesség ráadásul előre programozható időintervallumokra, ilyenkor automatikusan bekapcsol a testre szabható "zajszűrő".

Forrás: Gálffy Csaba - Hwsw.hu

Aktuális