A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Új logót kap a YouTube

Meglepően részletes cikket közölt a YouTube logóváltásáról a Verge. A 12 évig változatlan logóban a fehérrel írt Tube - ami a tévére adott angol szlengszó - egy piros, tévére emlékeztető dobozba volt beletéve, ez tűnik el. A tévé átalakul indítógombbá és a szó elejére kerül. Az indítógombot már sokan ismerhetik, az okostelefonokon ez szimbolizálja a YouTube applikációját. Ahogy az lenni szokott a kreatív szakmák világában, ezt az apró átrajzolást egy óriási innovációnak mutatják be.

A Verge-nek megszólt a cég művészeti osztályának vezetője, Chrisopher Bettig, aki szerényen azt mondta az átalakulásról, hogy "ez evolúció, nem forradalom". De hozzátette, hogy azért a betűkkel kellett babrálni, ugyanis a régi logóban lévő U-betűk máshogy voltak megrajzolva. Ugyanez igaz a piros dobozra is, nem pontosan ugyanúgy volt lekerítve a négy sarok.

És ha már új logó, akkor bejelentettek mellé pár új funkciókat, amik szintén nem fogják gyökeresen megváltoztatni a jútyúbozás élményét, de legalább van valamennyi értelmük. Érkezik mobilra a videók felgyorsítását intéző funkció, és az új app majd automatikusan felismeri a vertikális videókat és átalakítja, hogy kényelmesebben nézhető legyen, anélkül, hogy el kellene forgatnia a felhasználónak a telefont.

Aktuális