A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Nagy dobásra készül a Mazda

A pletykák szerint már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon megmutatják a közönségnek a Skyactiv 2 motorcsalád első tagját, amely már tartalmazza a HCCI technológiát is.

Ennek a lényege, hogy a benzinmotor dízelként, kompressziógyújtással működik, amitől a hatásfok növekedését, és ezzel a fogyasztás érezhető csökkenését várják. Erről a motorról néhány éve már hallani lehet, ám az csak most derült ki, hogy a bemutatása az új Mazda 3-aséhoz kötik, amelynek a bemutatása lassan szintén esedékes, hiszen a jelenlegi autót már 2013 közepe óta gyártják, és a típus modellciklusa eddig is öt év volt. Valószínű, hogy a Mazda 3-as következő generációja az aktuális modell műszaki alapjaira épül, csak a formatervet rajzolják át alaposan, így a típus legnagyobb újdonsága az új Skyactiv 2 benzimotor lesz, ám ez később a cég más autóiban is megjelenik majd.

Forrás: totalcar.hu

Aktuális