Nem Mészáros Lőrincé

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Negyedével nőtt a műholdról netezők száma tavaly

A hazai telekommunikációs szektor egyik legdinamikusabban növekedő szegmense volt a műholdas internetszolgáltatás 2017-ben. Több mint 25%-kal többen kapcsolódtak a világhálóra a technológiával, mint egy évvel korábban. Ennek köszönhetően olyan helyekre is eljutott az internet, ahol más eszközökkel eddig nem volt elérhető. A tavalyi adatok alapján a magyarok háromnegyede hetente legalább egyszer használja valamilyen célból az internetet, amivel alig néhány százalékkal maradunk el az Európai Unió átlagától.

Öt helyen lehet majd tölteni az elektromos autókat Békéscsabán

Ma írta alá Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere azokat a megállapodásokat, amelynek értelmében két vállalkozás öt elektromos töltőoszlopot telepít a városban. Mint azt portálunk korábban megírta a fejlesztés eredményeképpen a város a Postaközben, a Szabó Dezső utcán, a Sportcsarnoknál, a jaminai Jézus Szíve templomnál és a Lencsési Általános Iskolánál is tudják majd a csabaiak tölteni elektromos járműveiket. A polgármester kifejtette, hogy az Önkormányzat térítésmentesen biztosítja a területet a vállalkozások számára, akik telepítik és működtetik a töltőoszlopokat.

Súlyos jogsértés miatt 121 millió forintos hírközlési bírság a UPC-nek

NMHH logoEngedély nélküli szolgáltatásnyújtás miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) december 28-án ismét bírsággal sújtotta a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-t. A fokozatosság és arányosság elvét is figyelembe véve a 121 millió forintos bírságot a hatóság úgy állapította meg, hogy az a jogsértéssel elért vagyoni előnyt jóval meghaladja.

Növeli az épülettüzek kockázatát a kőzetgyapot hiány

A magyar Knauf Insulation hazai innovációja orvosolhatja az európai kapacitáshiányt. Az európai kőzetgyapot gyárak kapacitáshiánya növeli a lakó- és ipari területeket érintő tüzek kockázatát. Az építőipar fellendülésével a szigetelőanyag-gyártók jellemzően csak 3-4 hónapos átfutással tudják a nem éghető, A1-es besorolású kőzetgyapot hőszigetelést leszállítani. Az építési folyamatokat késve tervező tulajdonosok és kivitelezők emiatt egyre gyakrabban éghető polisztirollal szigetelik új társasházaikat és ipari ingatlanjaikat, olyan esetekben is, amikor az előírások ezt nem engednék.

Szilárdtest akkumulátor fejlesztésébe fektet a BMW

Egyre gyorsabban bővül azon autógyártók listája, akik a szilárdtest akkumulátort tekintik a jövő energiatároló technológiájának az elektromos autókban. A szilárdtestes megoldás két legnevesebb támogatói a Hyundai és a Toyota voltak idáig, melyek közül utóbbi annyira komolyan foglalkozik az aksik fejlesztésével, hogy 2020-tól már a gyártásukat is szeretné megkezdeni. Fisker neve sem idegen a témában, hiszen szintén egy fontos áttörést emleget az akkumulátorok terén. A Fisker azonban saját szilárdtest aksiját csak 2023-tól hozná forgalomba. Most viszont újabb képviselője akadt a szilárdtestes technológiában gondolkodó gyártók csoportjának, mégpedig a BMW személyében.

Indul Magyarország első nincsnet-felmérése

Közösségi alapú országos felmérés indul Magyarország internetes fehér foltjainak meghatározására a felhasználók visszajelzései alapján. A cél azoknak a területeknek a megtalálása, ahol nem érhető el megfelelő színvonalon sem a vezetékes, sem a mobilnet-szolgáltatás. Miközben egyre több háztartásba jut el a szélessávú internet Magyarországon, továbbra is vannak olyan területek, ahol egyáltalán nincsen elérhető szolgáltatás. Az okok között gazdaságiak és technológiaiak is megtalálhatóak.

Aktuális