A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Az utólsó pillanatban vesztett pontot a Békéscsaba 1912 Előre

Szatmári István 28 méterről juttatta vezetéshez csapatát.

Egy nehéz, hétközi, idegenbeli, kelet-magyarországi derbi után négy nappal ismét pályára lépett az NB II-es békéscsabai labdarúgócsapat: vasárnapi ellenfele hazai környezetben az egykor ugyancsak szebb napokat megélt Kaposvári Rákóczi volt. Az 58. percben, mint oly sokszor, a Somogy megyeiek kapuja előtt pattogott a labda.

Szatmári István dajkálgatta, mindenki azt várta, tovább gurítja valamelyik társnak, ám e helyett váratlanul, 28 méterről nagy erővel kapura rúgta a labdát, amely a jobb sarokban kötött ki, 1–0.

A 75. percben a folytonosan reklamáló Waltner Róbertet a játékvezető a lelátóra küldte. A 92. percben egy hatalmas partdobás után Ribánszki kivetődött az egyik kaposvári támadó lábára, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Rajczi Péter a balra vetődő Ribánszki mellett a kapu jobboldalába lőtte, 1–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–0)
Békéscsaba, 840 néző.
Vezette: Oláh Gábor (Punyi Gyula, Márkus Péter).
Sárga lap: Mezei a 38., Tömösvári a 41.,Király P. a 78., Bíró D. a 79., Wachtler a 86., Ribánszki a 92. percben.

Békéscsaba: Ribánszki – Viczán, Szélpál, Zahorán – Szalai D., Király P. (Sinanovic, 81.) – Mezei (Lustyik, 66.), Hursán, Gránicz (Nagy S., 87.) – Urbin, Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor. Kaposvár: Slakta – Wachtler, Úr, Lakatos, Fodor M. – Szakály, Godzsajev-Telmán (Nagy J., 59.) – Csernák (Bíró D., 62.), Beliczky, Tömösvári – Andorka (Rajczi, 66.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Boér Gábor: – Úgy érzem, hogy az egyik legjobb meccsünk volt a mai és szinte tökéletes futballt játszottunk. Nagyon fáj és nehéz feldolgozni a végeredményt, hiszen az ellenfelet szinte lenulláztuk és szinte csak nekünk voltak lehetőségeink egészen a 75. percig. Oda lyukadtunk ki, ahova tavaly – bár állítólag nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, nekünk mégis sikerült. Sajnos a mai napon nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, de talán ha nekem ennyire fáj, akkor a srácoknak legalább kétszer ennyire. Iszonyú sokat melóztak és a szerdai zakó után is fel tudtak állni és azt játszották, ami igazán bennük van – igazi sportemberek. Nagyon sajnálom őket és most nagyon jól jön a szünet, hiszen ezek szerint némileg elfáradtunk. Nem értem, hogy miért vette el tőlünk a sors a mai győzelmet, de tudom hogy vissza fogjuk ezt kapni. Csak az eredmény miatt vagyok csalódott, a mutatott játék nagyon rendben volt. Szurkolóinknak pedig köszönjük a drukkolást és azt is, hogy mellettünk vannak, úgy éreztük valami megmozdult!

Waltner Róbert: – Egy rangadót játszottunk és az, hogy most az utolsó percben sikerült ikszre hozni a meccset, az annak köszönhető, hogy csapatként küzdöttünk és nem adtuk fel. Viszont minden elismerésem a Békéscsabáé, véleményem szerint az egyik legszebb focit játsszák ebben a mezőnyben. Megnéztem az összes mérkőzésüket, nagyon szimpatikus csapat és látszik, hogy nagyszerű szakmai munka folyik. Igen fontos pontot szereztünk idegenben, úgy hogy nekünk gyakorlatilag 5 kezdő játékosunk nem játszott, elég felforgatott összeállításban kellett pályára küldeni a csapatomat. Megtettünk mindent, ma ennyire futotta. Bízom benne, hogy a jövőben is sikerrel tudunk majd szerepelni.

Képgaléria - Fotó: Erdős Csaba


Aktuális