A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Négygólos döntetlen a Budaörssel

Az első félórában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de az utolsó passzokba rendre hibák csúsztak. A gólcsendet, egy sarokrúgást követően Szélpál Norbert törte meg a 32. percben, megszerezve a vendégek vezető találatát, 0-1. A nyíltsisakos focit csak az időjárás tette kellemetlenebbé mindkét együttes számára, hiszen mennydörgés, villámlás és özönvízszerű esőzés zúdult Tatabányára – félő volt, hogy a játékvezető idő előtt véget vet a találkozónak. Nem így történt és a hajrában Sajbán találatával egalizált a Budaörs, 1-1. A félidő slusszpoénját Szatmári villantotta, amikor a hosszabbítás első percében kilőtte a hazai kapu hosszú sarkát, visszaszerezve a csabai vezetést, 1-2.

A félidőben cseréltek a hazaiak, Végh Gábor helyett Fodor Dániel kapott lehetőséget. A második játékrészben ott folytatta az Előre, ahol pár perccel azelőtt abbahagyta, előbb Viczián hagyott ki ajtó-ablak helyzetet, majd ismét Szatmári előtt adódott lehetőség, valamint az 53. percben Gránicz bombája csattant a felső lécen.

A kimaradt ziccerek azonban megbosszulták magukat, hiszen az 57. percben Cvitkovics szabadrúgására Fodor helyezkedett jól és egyenlítette ki újból az eredményt, 2-2. A 82. percben Szalai még egy hatalmas kapufával borzolta a kedélyeket, de ez eredmény már nem változott.

Merkantil Bank Liga NB II, 2. forduló

Budaörsi SC–Békéscsaba 1912 Előre 2–2 (1–2)
Tatabánya, 175 néző. Vezette: Kovács Gergely (Király Zsolt).
Gólszerző: Sajbán Máté (41.), Fodor (58.), ill. Szélpál (33.), Szatmári (45+1.),

Budaörs: Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes – Végh G. (Fodor, 46.), Lengyel B. (Sajbán Miklós, 86.), Kesztyűs, Fényes, Czvitkovics (Marques-Airosa, 76.) – Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György.

Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Nagy S., Szélpál, Mészáros – Király (Hursán, 60.), Mezei (Lustyik, 62.) – Viczián, Gránicz, Szatmári – Urbin. Csere: Uram, Tóth D., Szalai, Zahorán, Máris. Vezetőedző: Boér Gábor.

Boér Gábor: – Mindent egybevetve igen értékes egy pontot hoztunk el a mai napon, egy nagyon korszerű és bátor futballt játszó ellenfél otthonából - amely a véleményem szerint az osztály egyik legjobb csapata. Emellett kettős érzések vannak bennem, hiszen voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor eldönthettük volna javunkra a három pont sorsát - hiszen több lehetőségünk is kimaradt. Ugyanakkor voltak a meccsnek olyan részei, amikor az ellenfél fölénk kerekedett, így összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Örülök, hogy volt tartásunk és felvettük az ellenfél ritmusát és remélem tudjuk folytatni a fejlődést. Nagyon sok munka vár még ránk, de úgy érzem jó úton haladunk. Taktikai szempontból voltak hibáink, de nagyot küzdöttek a srácok és a szívük a helyén volt. Egy kis szerencsével megszerezhettük volna a győzelmet, de jól van ez így, hiszen ha elvesztettük volna a mérkőzést, az rosszul esett volna mindenkinek - csak dicsérni tudok mindenkit - a hibákat pedig kijavítjuk, hisz ez a dolgunk.

Aktuális