A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Végéhez érkezett az Előre-stadion rekonstrukció

Július végére — azaz a 2018—2019-es szezon kezdetére — szakipari munkák szempontjából gyakorlatilag kulcsrakész állapotba kerülhet az új lelátó — olvasható a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgóklub honlapján. A mai bejárásos túra alkalmával a kivitelező képviselője elmondta, hogy jelen pillanatban a belső burkolás, festés, az elektromos szerelvények szerelésének befejezése zajlik.

Az épületen kívül nagy erőkkel területrendezés folyik, egészen pontosan a parkolók kialakítása és a térburkolat építése. Közvetlenül a lelátón, valamint a lépcsős feljárókban a kerítések, korlátok szerelését, valamint a vadonatúj kispadok elhelyezését is megkezdték. Egy héten belül megérkeznek a lelátó-fedés tartószerkezetének még hiányzó elemei, azaz ebben a hónapban még ezek is a helyükre kerülnek. Amint ez a folyamat lezárult, megkezdődhet az egészen pontosan 2550 ülőhely felszerelése és a ponyvatető kifeszítése is.

A bejárás alkalmával már megtekinthettük a helyszínre érkezett és letárolt VIP-ülőhelyeket is, láthattuk a helyükre szerelt szanitereket, csaptelepeket, a klub színeiben pompázó csempézett helyiségeket, és éppen ekkor érkezett meg az új konditerembe és a játékos kijáró belső részére szánt csúszásmentes gumiburkolat is. Az építő elmondása szerint a kispadok mellett, közvetlenül a lelátó tövében kialakított közlekedő útvonal is vadonatúj műfüves fedést kap.

Szinte teljesen befejeződött a közművek átvezetése, jelenleg ezek hatósági engedélyeztetése van folyamatban, és amint ez is megtörtént, lényegében az új épületre kapcsolható a gáz-, víz- és az elektromos áram is. Egy szó, mint száz felgyorsulnak a munkafolyamatok és remélhetőleg rövid időn belül, most már tényleg átadásra kerülhet az új lelátó. A szezonkezdet előtt minden érdeklődő szurkolónknak lehetőséget biztosítanak, hogy megtekinthesse az új épületet. Ehhez nem kell mást tenniük, mint regisztrálni és a jelentkezők számától függően meghatározott időpontban — amelyről értesítik a jelentkezőket — részt vehetnek egy stadiontúrán.

Aktuális