A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Boér Gábor még egy évig biztosan marad Békéscsabán

Még egy hete sincs, hogy újra találkozott a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapatának állománya, és belekezdtek az új szezonra való felkészülésbe. Csaknem két tucatnyian edzettek ma is, ám máris kiderült, alaposan átszerveződő együttesre várnak majd az új feladatok a 2018-2019. évi bajnokságban. Mint arról portálunk is beszámolt,  a lila-fehérek gólzsákja, Birtalan Botond például a Vasasban folytatja, de az igazi átigazolási időszak csak ezután kezdődik.

Ám máris igyekszik a szakmai stáb tovább gondolni a jövőt és felmérni a lehetőségeket, amiről Boér Gábor vezetőedző beszélt, akiről nem mellesleg sokáig az a hír járta, hogy Győrben, vagy esetleg más klubban folytatja edzői tevékenységét. Ám marad, amiről nyitányként így fogalmazott a klub honlapján fellelhető videóban.

– Tény, sok volt a bizonytalanság az edzői stáb körül, egy ideig kérdés volt, megyünk, vagy távozunk? A mai napon azonban kijelenthetjük: az új bajnoki évre is maradunk Békéscsabán a teljes edzői stábbal együtt.

– Ezek szerint változatlan elképzelésekkel…

– Évről évre módosítanak az edzők a felkészülésen, hogy jobbá és eredményesebbé tegyék a csapatot, így mi is. Tanultunk a korábbiakból, ezért egy kicsit átalakítjuk, megvariáljuk az új szezonra való felkészülést. Igyekszünk több olyan dologra összpontosítani, ami az elmúlt évben elmaradt. Megpróbáljuk még egységesebbé tenni a társaságot, és pontosabb, jobb futballt szeretnénk játszani ezek által.

– Adódik a kérdés, a sok távozó után kikkel?

– Egyelőre még korai erről beszélni, nem tudjuk, kik lesznek azok a játékosok, akik hozzánk kerülnek. Egy biztos, azon dolgozunk, hogy megerősítsük a csapatot, pótoljuk az innen elkerülőket, hiszen vannak, akik már eligazoltak, vagy éppen távozóban vannak. Ezek a dolgok is hamarosan napvilágot látnak, egyelőre azon dolgozunk, hogy az elmenőket megfelelően tudjuk pótolni. Azzal is tisztában vagyunk, nem lesz ez egyszerű, annál is inkább, mert a piac is egyre szűkösebb. Sok játékos van, aki kering, de a megfelelő minőséget nehéz megtalálni. Olyanokat nem akarunk hozni, akik tucatszám jelen vannak a magyar labdarúgásban, olyanokat szeretnénk igazolni, akik erősítést jelenthetnek.

– A célokról is hallhatnánk?

– A vezetőséget nem szeretném megelőzni, majd ők megfogalmazzák, milyen elvárást tűznek ki a csapat elé. Az én célom semmit sem változott, szeretném felkészíteni a gárdát arra, hogy minden meccsre úgy menjenek ki, hogy megnyerjék. Szeretnénk minél előbb végezni a tabellán, azt viszont látni kell, valamilyen szinten gyengülünk az előző évhez képest. A Vasashoz távozó Birtalan Botonddal együtt elmegy rengeteg gólunk és gólpasszunk, ami óriási vesztesség lesz számunkra. Úgy látom, őt nem fogjuk tudni pótolni. Nagyon sokat tett a klubért, ezért köszönettel tartozunk neki. Én személy szerint nagyon sajnálom, jó volt vele együtt dolgozni. Igyekszünk úgy megoldani hiányát, hogy ne szenvedjünk túl nagy kárt.

– Az utánpótlásból lehet meríteni?

– A fiatal labdarúgók közül máris néhányan bekapcsolódtak a felkészülésbe, hosszú távon számolunk velük. Különösen, hogy az NB II-ben van egy olyan fiatal szabály, aminek meg kell felelnünk. Ebben is nagy segítségünkre lehetnek, de én inkább a jövő embereit látom bennük. Öt fiatal labdarúgó is profi szerződést kapott most nyáron, remélem, ez a szám folyamatosan nőni fog az akadémiánk által, akikből tudunk építkezni.

– Ilyenkor sok szó esik az érkező játékosokról. Erről is hallhatnánk?

– Vannak próbázó játékosok is, ilyenkor sokan bejelentkeznek, megtelik velük az öltöző, de róluk még nem lehet nyilatkozni, nagyon képlékeny az ügyük. Ha valamilyen gyöngyszemet találunk, azonnal jelezzük a közvélemény felé. Egy biztos, szeretnénk úgy kialakítani az állományt, hogy a júliusi edzőtáborra már meglegyen a végleges keret.

– Mire jutottak az első pár nap alatt?

– Egyelőre csak a felméréseknek, a teszteknek volt az időszaka, hiszen még egy hete sem találkozott újra a csapat, a komolyabb munka holnap kezdődik. Előtte igyekeztünk egy reális képet kapni az állapotukról. Ez alapján igyekszünk úgy megfogalmazni a következő öt hetet, hogy megfelelő állapotba kerüljenek a bajnoki rajtra.

– Milyen évet vár a következő szezonban?

– Látni kell, hogy nagyon kiegyensúlyozott volt az előző év, várhatóan az új szezon még kiegyensúlyozottabb lesz. Ezért nagyon nehéz lesz odakerülni a tabella elejére. Szeretnénk mihamarabb bebiztosítani azt a pontszámot, amivel biztosan bent lehet maradni az osztályban. Lehet, hogy furcsa, amit mondok, de a jelen pillanatban ez utóbbi lehet az elsődleges célunk. Ha sikerül jobban megerősíteni a csapatot, akkor nyilván lehetnek merészebb álmaink is.

– Milyen lehet az idei konkurencia?

– Nem tudni, milyen játékos mozgás lesz a nyáron, az előrejelzések szerint elég nagy. Ezért nehéz megjósolni, kik lesznek az éllovasok és kik küzdenek a kiesés ellen. Tavaly, amikor hasonlóan elemeztük a mezőnyt a rajt előtt, később kiderült, hogy akiket előre vártunk, az alsó házba kerültek, mások pedig a vártnál jobban és bravúrosan szerepeltek. Tavaly is úgy volt, s várhatóan idén is úgy lesz, hogy ha egy csapat négy-öt mérkőzésen remekel, máris előrelép a legjobbak közé, de az ellenkezője is igaz lehet. Ami a mi céljainkon semmit sem változtat.

Aktuális