A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Értékes kick-box érmek Riminiből

A nemzetközi kick-box élet egyik hagyományosan rangos nemzetközi versenyen az olaszországi Riminiben megrendezésre kerülő „BestFighter”, az olasz kick-box Világkupa. Az idei versenyen is nagy létszámú versenyzői gárda vett részt 35 országból. A versenyzői gárdában ott találtuk az orosházi Contact Kick-box és Thai-box Se versenyzőjét, Puravecz Péter mestert is, aki egyben a szépen fejlődő orosházi klub vezető-edzője is. Az utóbbi években a Magyarországon nem túl népszerű kick-box formagyakorlat versenyszámban ért el szép eredményeket, amelyből az Európa-bajnoki bronzérem. Most Riminiben mind pusztakezes, mind eszközös kategóriába tatamira lépett. Pusztakezes kategóriában második lett, míg az eszközös kategóriában a dobogó harmadik fokára léphetett fel. Így értékelte teljesítményét:

„Megtiszteltetés volt, hogy a formagyakorlat versenyszámokban Magyarországot képviselhettem, kemény stílusban. Szombaton pusztakezes kategóriában vegyes érzelmekkel léptem tatamira, tekintve, hogy ebben a kategóriában hosszú évek óta nem volt sikeres magyar versenyző világszínvonalon. A kételyek eloszlottak, amikor az olasz Freestyle király Boscolo Edoardo mögött, a 2. helyezést érdemeltem ki.

Vasárnap a fegyveres, felnőtt kategóriában magabiztosabb voltam, azonban az olasz ellenfelek mindannyian a világhírű Massimiliano Castellacci tanítványai voltak, a színvonal mércéjét így igen magasra emelve. A szaltó rúgások egyikénél közepes sérülést szereztem, de nem gátolt a gyakorlat sikeres teljesítésében, ezzel a dobogó 3. fokára állhattam. Köszönet Litauszki Lászlónak, aki Magyarországról követte nyomon az eseményeket és nyújtott segítséget, illetve Kocka Andrásnak, aki a nem várt nehézségek elhárításában segített a verseny során!”

Aktuális