A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Vereséggel búcsúzott a Békéscsaba 1912 Előre

Nem sikerült az eredményes évzárás a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata számára. A lila-fehér alakulat több tagja mintha már a vakáción lett volna a biztos bronzérem birtokában. A fővárosi vendégek motiváltabban játszottak, és nem érdemtelenül szerezték meg a 3 bajnoki pontot.

Vihar és özönvízszerű eső érte el Békéscsabát vasárnap délután, emiatt a mérkőzés is bő tíz perccel később kezdődött el. A Békéscsaba birtokolta többet a labdát, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a sárga mezesek kapuja előtt. Túl sok minden nem jelezte előre a vendégek vezető találatát, mindenesetre a jól helyezkedő Pál – elszakadva védőjétől – értékesítette az első adódó lehetőségét. Meddő fölénybe került a Békéscsaba ezután, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani, sőt, a szórványos soroksári támadások lényegesen több veszélyt hordoztak magukban.

A szünet előtt öt perccel Silye került helyzetbe a 16-oson belül, középre tett labdája a bal kapufáról pattant vissza, centiken múlott, hogy az érkező soroksári támadó nem érte el a labdát. Rá egy percre mégis egyenlíthetett volna a Békéscsaba, ám Birtalan bivalyerős bombáját Kovács óriási bravúrral védte. A szünetben éremátadásra került sor, a Békéscsaba 1912 Előre megyei bajnokságban ezüstérmes együttesének tagjai Szpisják Zsolttól, az MLSZ Békés Megyei igazgatójától vehették át a medálokat és köszöntötték az Előre sikeres utánpótlás csapatait is.

A második félidőre a nap is kisütött, de mégsem lett jobb kedvük a csabai szurkolóknak, mert a soroksáriak akcióit láthatták. Az első nagy ziccerük még kimaradt, ám rá két percre már nem volt ellenszer, Csernik labdája megtalálta az utat a csabai hálóba. Boér Gábor azonnal változtatott, kettőt is cserélt, csapata sokkal aktívabbá vált (Gránicz Patrik új színt vitt a Csaba játékába), egymás után rugdoshatta a szögleteket, de a gól csak nem akart összejönni.

A hajrához közeledve csökkent az iram, mintha a lila-fehérek is beletörődtek volna abba, hogy ezen a mérkőzésen már nem nyerhetnek. A vendégek azonban még biztos vezetésük tudatában is aktivizálták magukat, hajtottak és teljesen megérdemelten szerezték meg a három bajnoki pontot. A mérkőzés végén a Békéscsaba 1912 előre csapata átvehette a bronzérmet, illetve a Békéscsaba 1912 Előre II. az ezüstérmeket, amiért kijárt a taps. 

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Soroksár SC 0–3 (0–1)
Békéscsaba, 400 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Berényi Ákos, Szilágyi Norbert).
Sárga lap: Birtalan a 16., Dlusztus a 41., Pilán az 50., Gránitz a 66., Albert Á. a 87. percben.
Piros lap: Dlusztus a 69. percben.
Jó: Birtalan, Szélpál N., ill. Pál, Kovács D., Gyepes, Gyömbér, Huszák.

Békéscsaba: Máté – Dlusztus, Szélpál N., Mészáros N. (Zahorán, 50.) – Pilán, Nagy I. (Kiss L., 50.), Hursán, Szatmári – Gyurján (Gránicz, 50.), Urbin, Birtalan. Vezetőedző: Boér Gábor.

Soroksár: Kovács D. – Gárdos, Gyepes, Valencsik, Csernik – Gyömbér (Derekas, 71.) – Silye, Huszák, Orosz (Tamási, 78.), Kundrák – Pál (Albert Á., 55.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Boér Gábor: – Nagyon motivált, jó csapat a Soroksár, kicsit értetlenül is állok azelőtt, hogy miért is nem állnak előrébb a tabellán. Minden dicséretet megérdemel az ellenfél.

Lipcsei Péter: – Szeretnék gratulálni a Békéscsabának a bronzéremhez. A játékosoktól azt kértem, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy legyen egy jó mérkőzés. A tavaszi szereplésünk alapján a harmadik legjobb eredmény a mienk, remélem, hogy tovább fejlődik a csapat.


Aktuális