A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Horváth: "Jó lenne végignézni, hány ember életét szarták el! Jó lenne egy tiszta focit játszani"

A hazai élvonal utolsó fordulója komoly izgalmakat hozott, a kiesés öt csapatot is fenyegetett, míg a bronzéremért hárman is harcban voltak. Legkönnyebben a Haladás és a Mezőkövesd kerülte el az utolsó kettő helyet, Szombathelyen 1-0-ás hazai győzelem született, egyikük NB1-es tagsága sem volt komoly veszélyben a végjátékban. Egy ideig úgy tűnt, hogy a Balmazújváros simán kiesik, a Diósgyőrrel egyetemben. Horváth Ferenc csapata már a 16. percben 2-0-ás hátrányban volt a Ferencváros ellen, de feltámadtak és egyenlítettek.

Ezzel párhuzamosan a DVTK is igyekezett kapaszkodni, megszerezték a vezetést a bajnok Videoton ellen, de a fehérváriak egyenlítettek, úgy tűnt, hogy a DVTK lesz az egyik kieső, a Honvédtól simán kikapó Vasas mellett. A 80. percben beálló Makrai Gábor viszont életben tartotta a miskolci reményeket, a 85. percben gyönyörű gólt szerezve ismét náluk volt a három pont.

Ezután óráknak tűnő percekig várakoztak a diósgyőri stadionban, telefonon figyelve a Balmaz' meccsének alakulását, ahol a 94. percben meg is szerezte az NB1-es tagságot érő gólt Rudolf, de végül a partjelző lesállás miatt érvénytelenítette azt, így a Diósgyőr megmenekült. A harmadik helyet végül a forduló előtt is ott álló Újpest szerezte, miután hazai pályán legyőzték a Debrecent. A még Európa Ligát érő negyedik pozíció a Honvédé lett.

A DVTK ellenfele a bajnok Videoton volt, amely nagyon tartalékosan állt fel, négy újoncot is avatott. Mivel ez a válogatás a Balmazújváros NB I-es tagságába került, érthető módon úgy érezte Horváth Ferenc, hogy a fair play szabályai sérültek. A mérkőzést követő interjúban hangot is adott érzelmeinek.

Aktuális