A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A Megyei Kupát is begyűjtötte a Méhkerék csapata (Videó)

Méhkeréki sikerrel zárult szerdán este a labdarúgó Békés Megyei Kupa döntője. A Kórház utcai stadionban megrendezett fináléban a megye I. osztályú bajnok változatos mérkőzésen múlta felül a mindvégig dicséretesen harcoló Mezőhegyest, ezzel a második serlegét gyűjtötte be négy napon belül. Az első helyzet Piti előtt adódott a 8. percben, aki egy felszabadító lövésbe lépett bele, de a lábáról gólba tartó labdát sikerült kivágniuk a hegyesieknek.

Nyomban utána Sztojka közeli lövését védte nagy bravúrral Vígh. A másik oldalon Túri került nagy helyzetbe, azonban túl sokat kivárt és szerelték. Iramos játék folyt a pályán, pillanatnyi szusszanást sem engedélyeztek egymásnak a csapatok. Valamivel a Méhkerék birtokolta többet a labdát, ami a helyzetek számában is megmutatkozott. A félidő derekán azután egy pillanatra kihagytak a határvárosi védők, így Sztojka bal oldalról középre lőtt labdáját Piti zavartalanul fejelhette a hálóba, 1–0.

A hátrányba kerülő zöld-fehérek próbálták feljebb tolni a játék színterét, de a méhkeréki kontrák ekkor is több veszélyt hordoztak. Az egyik ilyennél Borost gázolták el a pálya jobb oldalán, 30 méterre a kaputól. Nagy Gergely szabadrúgását Vígh kiütötte, de a labda Sztojka elé került, aki fél fordulattal a kapuba lőtt, 2–0.

Képgaléria

Félő volt, hogy „megroppan” a MSE, még sem így történt. Röviddel a szünet előtt Ács mintaszerű labdával ugratta ki Túrit, aki az ötös jobb sarka tájáról Pintér mellett jobbal helyezett a hosszú sarokba, 2–1. A szépítéssel borítékolható volt az izgalmas folytatás is. A második félidőben is harcosan küzdött mindkét csapat, mígnem az első negyedóra végén Sztojka növelte a méhkerékiek előnyét.

A csereember, Krajcs hajszálpontos tért ölelő indításával lépett ki a védők között és balról, 12 méterről helyezett a hosszú sarokba, 3–1. A sorozatos cserék azután megtörték az addigi lendületet, inkább a játék küzdelmi jellege dominált, a labda túlnyomórészt a két tizenhatos között pattogott.

A meccs hajrájában Szabó Árpád előtt adódott az egyetlen komoly gólszerzési lehetőség, de Pintér kapus leleste a szándékát és bravúrral hárította a lövését. Mindent egybevetve a Méhkerék többet kezdeményezett, helyzetek és gólok terén is felülmúlta a Mezőhegyest, így megérdemelten hódította el a serleget. A legyőzöttről is csak pozitívan lehet fogalmazni, hiszen mindvégig becsületbeli ügyként kezelték a 90 percet és végig méltó partnerek voltak.

Bakulya Mihály

Méhkeréki SE–Mezőhegyesi SE 3–1 (2–1)
Békéscsaba, 400 néző.
Vezette: Zahorán János (Belanka Zsolt, Ancsin Zoltán – tartalék játékvezető: Mihálik Pál)

Méhkerék: Pintér – Boros (Komlósi, 63.), Szabó Cs., Ruzsa Sz., Bagyinszki (Pilán, 71.) – Fülöp (Krajcs, 46.), Kovács Gy. (Juhász, 75.), Nagy G. – Vass, Piti (Geiger, 66.), Sztojka. Edző: Bíró Róbert.

Mezőhegyes: Vígh – Lugasi M., Dajcs Á., Dajcs Gy., Karancsi N. (Lukács, 75.) – Dócza, Mátó (Jámbor, 73.) – Túri (Szabó Á., 46.), Ács, Szlovák (Rotár, 70.) – Nagy Sz. (Bojtos, 70.). Edző: Ölei Dezső. Gólszerző: Piti (22.), Sztojka (33., 59.), ill. Túri (42.).

Alábbiakban a mérkőzés összefoglalója látható! A teljes mérkőzést megtekintheti Youtube csatornánkon!

Aktuális