A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A Méhkerék és a Mezőhegyes játssza a Békés Megyei Kupadöntőt

Szerdán 18 órától Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban rendezik meg a labdarúgó Békés Megyei Kupa döntőjét. A sorozat záró mérkőzésén a megye I. osztályú bajnok Méhkerék ellenfele az alsóházi rájátszást vezető Mezőhegyes lesz. A mérkőzést portálunk rögzíti, így ha valaki valami okból lemarad róla, felvételről megtekintheti az egész mérkőzést. Ezt a kírást három évvel ezelőtt tette először közzé az MLSZ területi igazgatósága, miután a Magyar Kupa lebonyolítását átszervezte a honi szövetség.

Az eddigi két döntőben a Körösladány, majd a Szabadkígyós győzött, mindkét alakulat a Kondorosnál bizonyult jobbnak. Mindenképpen új nevet gravíroznak majd tehát a serlegre. Általános vélemény, hogy a Méhkerék a döntő esélyese, persze a kupaküzdelmek nem hasonlíthatók a bajnoksághoz, a finálé hangulata is egyedi, ennek megfelelően a Mezőhegyest hiba lenne előre leírni. 

– Többször, több helyen kinyilvánítottam, hogy minden sorozatot szerettünk volna megnyerni az idény céljainak meghatározásakor, a Békés Megyei Kupát is komolyan vesszük. Az ellenfelet a bajnokságban sikerült kétszer legyőznünk, igaz egyik alkalommal sem ment könnyen. Több rutinos, sok nagy csatát megjárt játékossal rendelkezik a Mezőhegyes, akik egymaguk is képesek lehetnek eldönteni mérkőzéseket. Az egyik legjobban kontrázó csapatnak számítanak a megye I. osztályban, ez jelentheti a fő veszélyforrást. Sok helyzetet alakítanak ki ők is, sorsdöntő lesz tehát, hogy ki használja ki jobban a lehetőségeit. Remek hangulatú fináléra számítok, sok nézővel, a Kórház utcai stadion igazán elegáns helyszín lesz. Eltiltottunk nincs, nem számíthatok viszont a sérült Bondár Attila és Patka György játékára, vélhetően Pilán Ricsi játékát sem kockáztatom meg, hiszen rá nagyobb szükségünk lesz az osztályozón – fogalmazott Bíró Róbert, az immár bajnok Méhkerék trénere.

Talán furcsán hangzik, de a Mezőhegyes nagyobb rutinnal rendelkezik a kupadöntők tekintetében. Résztvevője, sőt győztese volt a Magyar Kupa utolsó megyei fináléjának 2015-ben, amikor is Körösladányban Karancsi Norbert találatával legyőzte az esélyesebbnek vélt Füzesgyarmatot. Most is hasonlóra készül a zöld-fehér gárda.

– Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a Méhkerék bajnoki címéhez! Így biztosan a legjobb összeállításban fognak pályára lépni, hiszen nem kell hétvégére tartalékolniuk. Nemes kihívás előtt állunk, mindkét csapatnak négy mérkőzést kellett nyernie annak érdekében, hogy bejuthasson a döntőbe, ami függetlenül az ellenfelektől, értékes dolog. A két csapat állománya alapján ellenfelünk az esélyesebb, de mivel egyetlen meccsről van szó, bízunk benne, hogy bármi megtörténhet. Nagyon remélem, hogy egy jó mérkőzést tudunk játszani és partiban leszünk a Méhkerékkel, amire biztosít lehet néhány játékosunk kreativitása és tapasztalata! A sikerhez vezető úton mindenképpen fegyelmezett játékra lesz szükség, a maximumot nyújtva annak érdekében, hogy eredményesek lehessünk. Könnyebb sérültjeink vannak, bízom enne, hogy hadra foghatók lesznek, eltiltottunk nincs…

Bakulya Mihály/Bmsextra.hu

Aktuális