A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A mérkőzés szünetében köszöntötték a kupagyőztes csabai csapatot

Régen látott-hallott tapsviharban tört ki a szép számú publikum a Békéscsaba–Nyíregyháza mérkőzés szünetében, amikor a játékos kijáróban megjelent néhány „öregúr”, akik komótosan a kezdőkörbe sétáltak. Mégpedig Csank János vezetésével, és mindenki kezében ott volt egy futball labda. Olyan egykori labdarúgókat köszöntöttek a szurkolók, akik éppen 30 esztendővel ezelőtt a viharsarki megyeszékhelyen történelmet csináltak: a Honvéd 3–2 arányú legyőzésével elhódították a Magyar Népköztársaság Kupát.

A lila-fehéreket olyan játékosok alkották, mint Baji Tamás, Bánfi János, Belvon Attila, Csanálosi Miklós, Csató Sándor, Csernus István, Fabulya György, Gruborovics Tibor, Gulyás László, Horváth László, Kanál Zoltán, Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szekeres József, Szenti Zoltán – akik többsége el is jött a csabai klub hívószavára. De köszöntötték az egykori klubelnök Annus Vincét, a szakosztály-titkár Miklya Jánost, a pályaedző Vigh Tibort, és megemlékeztek azokról is, akik azóta nincsenek az élők sorában. A mérkőzés után az ünnep folytatódott.

Az 1988-ban lejátszott döntő:

Aktuális