A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A Békéscsaba csapata nyerte a rangadót

Régen látott népes szurkolósereg látogatott ki vasárnap délután a Kórház utcába, ahol egy vérbeli rangadóra és egy nagy ünnepségre volt hivatalos a sok drukker. Érthető: a derbi a harmadik hely megszerzéséért zajlott, miközben fiesztára is készültek a klub vezetői. A vendégek nem respektálták a hazaiak ünnepi készülődését, a 20. percben megszerezték a vezetést. A negyedik percben szögletet végeztek el, a jobb oldalról szállt be a labda a 11-es tájékára, ahol Dragóner Dávid fejjel továbbcsúsztatta a jobb kapufánál álló Kártik Bálint elé, aki félfordulatból, 3 méterről a kapus hóna alatt a kapuba lőtt, 0–1. 

Nagy volt a vendégszurkolók kedve, már a harmadik pirotechnikai eszközt hajították be a pályára, amely éppen annál a szögletzászlónál füstölgött, ahonnan egy újabb sarokrúgást végezhettek volna a szabolcsiak. Sokáig nem mert senki a közelébe menni, a játékvezető megállította a játékot, majd amikor kihunyt a „füstbomba” folytatódott a küzdelem. Ám ezúttal már nem a vendégek örülhettek, hanem a hazaiak, amikor a 29. percben Király Patrik 30 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a jól eltalált, ballábas bombája a repülő kapus fölött a jobb felső sarokba vágódott, 1–1. 


Képgaléria - Fotó: Erdős Csaba

A szünet után is a kapusoké volt a főszerep, miután mindkét fél gólra törően futballozott. Ám ezúttal megint a házigazdák örülhettek, ugyanis a 60. percben Nagy István remek meglátását és jobb oldali beadását követően Birtalan Botond pörgetett Jova Levente kapujába, 2–1. És még nem volt vége, ugyanis a 83. percben a Gránicz Patrik szögletből belőtt labdája a kaputól nyolc méterre álló Birtalan Botond előtt landolt, akinek lapos lövése a jobb alsó sarokban kötött ki, 3–1. Az addig két pont előnnyel a Nyíregyháza előtt álló Békéscsaba győzelmével még nagyobb lépéselőnybe került a szabolcsiakkal szemben a bronzéremért folyó csatában két fordulóval az idei bajnokság zárása előtt, azaz már öt egységgel állnak a nyírségiek előtt.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Nyíregyházi Spartacus FC 3–1 (1–1)
Békéscsaba, 1413 néző.
Vezette: Németh Ádám (Punyi Gyula, Márkus Péter).
Jó: Ribánszki, Szélpál, Viczián, Király P., Birtalan, ill. Jova, Fodor, Pekár.

Békéscsaba: Ribánszki – Dlusztus, Szélpál N., Nagy S. – Pilán (Zahorán, 82.), Király P., Nagy I. (Kiss L., 72.), Szatmári I. – Gránicz, Viczián, Birtalan B. (Urbin, 87.). Vezetőedző: Boér Gábor.

Nyíregyháza: Jova – Szokol, Fodor, Kártik – Csilus (Szinanovics, 61.) Holdampf (Forró, 35.), Ötvös, Farkas M. – Pekár, Dragoner (Gajdos, 76.), Rezes. Vezetőedző: Bozsik József. Sárga lap: Jova a 92. percben.

Boér Gábor: – Nyilván ilyenkor kapunk olyan impulzust és plusz energiát a győzelemből, ami egy picit feledteti azokat a hibákat, amik voltak. Úgy gondolom, hogy uraltuk az egész mérkőzést, éppen ezért is bosszantott, hogy nem mi tudtuk megszerezni a vezetést. Adtunk egy olyan lehetőséget az ellenfél kezébe, amelyről sokat beszéltünk a héten, ráadásul a szögletnél nem figyeltünk eléggé. A szituációt azonban nagyon jól reagálták le a srácok, le a kalappal előttük és megérdemelték ezt a sikert. Nagyon sokat dolgoztak érte, kijárt már nekik. Nagyon sajnálom, hogy eltelt úgy egy év, hogy hazai pályán sok olyan meccs maradt bennünk, amely esetleg még szebbé tehette volna ezt az eredménysort. De, nem szeretnék most a negatív dolgokkal foglalkozni, most megérdemli a csapat, hogy kiélvezzék a sikert. Nem dőlünk hátra, hiszen nagyon fontos két mérkőzés áll még előttünk. Továbbra is azt várom a fiúktól, hogy ez a mentalitás, hozzáállás maradjon meg és akkor be tudjuk majd biztosítani a harmadik helyünket.

Bozsik József: – Tudtuk, hogy lesznek a Békéscsabának lehetőségei már az első félidőben is, de jól állt a csapatom a talpán és sikerült megszerezni a vezetést. Arra azonban nem lehetett felkészülni, hogy egy ilyen gólt kapunk, mint amit a Király Patrik szerzett. Nem érzem úgy, hogy mindenben felülmúlt minket a Békéscsaba, hasonló lehetőségeink nekünk is voltak. A második félidőben kicsit tudatosan átengedtük nekik a kezdeményezést és arra készültünk, hogy az utolsó fél órában a frissítésekkel esetleg meg tudjuk majd lepni őket. Ez gyakorlatilag így is történt, hiszen az utolsó harminc percben azért jócskán akadt lehetőségünk, és mondhatni Ribánszki bravúros védéseivel együtt végül a hazai együttes jött ki jobban a összecsapásból. Nagyon sajnálom, hogy végül fordítva alakult, mint ahogy terveztük.

Aktuális