A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Kilenc emberrel fejezte be mérkőzését a Füzesgyarmat

Két játékokost is idő előtt küldött az öltözőbe Leél-Őssy Ádám játékvezető Füzesgyarmaton.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 21. fordulójából elnapolt meccset pótoltak szerdán Füzesgyarmaton. A vendéglátók sorozatban öt hibátlanul lehozott hazai mérkőzés után szenvedtek vereséget a Lázár Gyula Városi Sporttelepen. A Csank János vezette Gyöngyös vitte el a 3 pontot, amely mindvégig fegyelmezetten védekezett és kíméletlenül lecsapott a helyiek hibáira. Hazai mezőnyfölényt hozott az első félidő, de mivel a vendégek igen jól megszervezték a védelmüket, helyzetig nem igazán jutottak a gyarmatiak.

Volt egy vitatható eset, amikor a játékvezető büntetőt ítélhetett volna, hiszen a vendégek védőjének kezén landolt a labda. Ugyanebből a rövid felszabadításból Villand vehette volna be Halasi kapuját, de a 17 méteres lövését a gólvonalról kivágták.

Alig lépték át az első félórát a csapatok, amikor vezetést szereztek a látogatók. Egy védelmi kihagyást kihasználva Gergely a kapu közeléből, jobbról tálalt pontos labdát Niedermüller elé, aki két lépésről nem hibázott, 0–1.

A meg nem adott 11-es kezezés miatt a videó elején látható!

A 38. percben gyakorlatilag megismétlődött ez a jelenet, csak a két ember cserélt szerepet, így a befejezés ezúttal Gergelyre maradt, 0–2. A kettős csere hatására is, szünet után újból lendületet vettek a hazaiak. Komoly nyomás alá helyezték a hevesi kaput, ami az 58. percben Toca pontos fejesével a reményt is visszahozta, 1–2.

Képgaléria - Fotó: Erdős Csaba

Változatlanul ostrom alatt állt a gyöngyösi kapu előtere, egy váratlan kiállítás azonban megfordította a meccs menetét. A gólszerzőt, Toca Bogdant küldte idő előtt zuhanyozni a spori, aki egy ártalmatlan szituációban, fölöslegesen ütött kézzel a labdába a középkörben, ezzel kiérdemelte a második sárga lapját. Boros Tibor együttese változatlanul nagy elánnal rohamozott, de az emberfórt nyomban kihasználták a gyöngyösiek. A 75. percben Molnár bal oldali szögletét fejelte be az üresen maradt Ficzere 1–3, hat minutával később pedig Csornij révén egy legurított 18 méteres szabadrúgás került a gyarmati hálóba valamilyen csoda folytán, 1–4. A végére még egy hazai piros lap maradt: Urbánt állította ki a játékvezető az asszisztensével lefolytatott rövid diskurzus után, aki a házirend legalapvetőbb szabályát felrúgva véleményezte a játékvezető ítéletét.

A szerdai nap ellenére a hazaiknál leginkább az erre a meccsre pihentetett emberek mondtak csütörtököt Az első félidőben túlságosan statikusan próbálta feltörni ellenfelét a házigazda, miközben saját kapuja előtt kétszer is kapitálisat hibázott. Szünet után így is lett volna esély visszatérni a meccsbe, ha a pozitív hősük nem válik negatív szereplővé. Tíz emberrel megtört az addigi lendület, a vendégek ellencsapásai pedig eredményesnek bizonyultak.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Gyöngyösi AK 1–4 (0–2)
Füzesgyarmat, 300 néző.
Vezette: Leél-Őssy Ádám (Csóra Szabolcs, Vad Anita).
Gólszerző: Toca (58.) ill. Niedermüller (31.), Gergely (38.), Ficzere (75.), Csornij (81.). Kiállítva: Toca (72.), Urbán (88.).
Jó: Villand, ill. Halasi, Gergely, Niedermüller.

Füzesgyarmat: Fildan – Vincze, Toca, Nagy T. (Urbán, 46.), Varga M. – Bajnók, Sipos, Villand, Pataki – Zádori S. (Styecz, 46.), Lukács (Kis Sz., 80.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Gyöngyös: Halasi – Molnár E., Csornij, Ficzere, Petrezselyem – Pilinyi (Sárándi, 83.), Tatár (Szilágyi, 63.) – Tarnai, Gergely, Földi – Niedermüller. Szakmai igazgató: Csank János.

Boros Tibor: – Hosszú hónapok után most éreztem újra azt, hogy még nem vagyunk alkalmasak magasabb célok elérésére. Leginkább súlyos egyéni hibák és fegyelmezetlenségek vezettek a vereségünkhöz. Naivan azt hittem, hogy a keretünk minden játékosa túl van ezen az amatőr szinten.

Aktuális