A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Két pontrúgásból szerzett góllal nyert a Békéscsaba

 A csereként beállt Nagy Sándor (jobbra) góljával indult a második játékrész. Fotó: Erdős Csaba

Taktikus, fegyelmezett játékkal, két pontrúgásból szerzett góllal megérdemelten nyert Albertirsán a Cegléd ellen, és a párhuzamos meccsek eredményeképpen egyelőre megerősítette harmadik pozícióját a Békéscsaba a bajnoki táblázaton. Az első félidőben nem láthatott gólt az albertirsai publikum, ennek ellenére unalomra sem lehetett oka. A két csapat csipkedte magát, ennek megfelelően élénk iramú játék folyt, talán valamivel a látogatók kezdeményeztek többet, de a kapuk váltva forogtak veszélyben.

A házigazdák elsősorban Damásdi kreativitására és egyéni képességére alapoztak a jobb oldalon, az Előre pedig gyors passzos játékkal próbált helyzetet teremteni. Csabaiak részről Birtaland Botondnak volt egy ígéretes lökete, amit egykori csapattársa, Mursits Roland hatástalanított üggyel-bajjal, hazai részről pedig Nyilas Elek pontrúgásai jelentették a legtöbb veszélyt.

Szünet után ellentmondást nem tűrő felfogásban lépett pályára a viharsarki együttes. A 49. percben egy szöglet után kipattanó labdát, a csereként beálló Nagy Sándor 23 méterről kapásból lőtte Mursits kapujába, 0–1. A 63. percben újabb veszélyes csabai szöglet szállt a kapu elé, a labda a legmagasabbra emelkedő Szélpál Norbert fejéről landolt a hálóba, 0–2.

A hazaiak kósza próbálkozásaiból az igen aktív Damásdi járt legközelebb a szépítéshez, de erős lökete a kapufán csattant. A másik oldalon Mursitsnak is kellett bizonyítania rátermettségét a 79. percben, pedig már mindenki gólt kiáltott a csabai táborban egy kontra végén. Összességében a második félidőben lényegesen veszélyesebben játszó csabaiak nem érdemtelenül gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés.

Ceglédi VSE–Békéscsaba 1912 Előre 0–2 (0–0)
Albertirsa, 400 néző.
Vezette: Urbán Eszter (Varga Gábor, Bercsényi Gergely).
Sárga lap: Szélpál a 19., Nyilas E. a 23., Farkas A. a 65., Nánási a 69., Preklet a 85. percben.
Jó: Damásdi, Nyilas E., Mursits, ill. Szélpál, Király, Dlusztus, Nagy I., Gyurján.

Cegléd: Mursits – Farkas A., Nánási, Albert I., Preklet – G. Bíró, Nyilas E. – Damásdi, Hujber, Szilágyi P. (Peres, 79.) – Asztalos (Kerekes, 20.). Vezetőedző: Klausz László.

Békéscsaba: Ribánszki – Szélpál (Kiss L., 64.), Dlusztus, Babinyecz (Nagy S., 46.) – Hursán, Király, Lustyik (Zahorán, 80.), Mészáros – Birtalan, Nagy I., Gyurján. Vezetőedző: Boér Gábor.

Boér Gábor: – Gratulálok a srácoknak és kollégáimnak. Külön öröm számomra, hogy kiegyensúlyozottak voltunk és az egész mérkőzést irányítani tudtuk. Nagyon nehéz volt játszani, hiszen egy szervezett Cegléddel találtuk szembe magunkat, akik szinte megszállták a saját kapujuk előterét, így alig tudtuk feltörni a védelmüket. Az első játékrészben kicsit lassabban szövögettük a támadásainkat, de a második félidőben ahogy gólt szereztünk, már sokkal nagyobb területek nyíltak meg. Több lehetőségünk volt és ekkor már álltunk a kapussal szemben is, illetve voltak olyan lezáratlan helyzeteink, amelyekből tovább növelhettük volna az előnyünket. A második gól után gyakorlatilag lezártuk a meccset, nem volt annyi az ellenfélben, hogy ebből felálljon. Nagyon örülök, hogy újabb győzelmet arattunk és annak is, hogy a játékban tudtunk előrelépni. A jövő hétvégén ebben a formában hatpontos mérkőzés következik, de most még ráfér a pihenés a fiúkra, hiszen az utóbbi három hétben rengeteg meccset játszottak és nagyon sokat utaztak. Fontos, hogy a szakasz végére kiegyenesedtünk - ebből is látszik, hogy jó állapotban vannak. Továbbra is gyűjtögetnünk kell a pontokat, aztán meglátjuk mire lesz elég a végén.

Aktuális