A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Nagy csaták a Kick-box Diákbajnokságon

Új helyszínen, Békéscsabán, az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában rendezte meg a békéscsabai József Attila Lakótelepi SE Kick-box Szakosztálya a 2018 évi Kick-box Diákbajnokságot, amelyre 23 egyesületből 374 nevezés érkezett. Hat küzdőtéren zajlottak a mérkőzések délelőttől késő estig. A verseny nem csak a diákbajnoki címekért folyt, hanem a győztesek és érmesek értékes pontokat szerezhettek a ranglistán az őszi olaszországi, jesolo-i Kadet és Junior Kick-box Világbajnokságon induló magyar válogatottba kerülésért.

Marik Lászlóné, a Békés megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének elnöke köszöntötte a felsorakozott csapatokat, majd Király István mesteredző, a Magyar Kick-box Szövetség és a WAKO kick-box világszövetség európai szervezetének alelnöke szólt a versenyzőkhöz.

Képgaléria

Kiemelte, hogy a szövetség tervei szerint a jövő évben már diákolimpiaként kerülne ez a verseny megrendezésre.Marik Lászlóné adta át a Kiváló Harcművész címmel járóserleget Vida Balázsnak, a füzesgyarmati Hegyesi Kick-box SE kétszeres felnőtt világbajnoki ezüstérmes válogatott versenyzőjének.

Shihan Gregor László VII.DAN, a Békés megyei Harcművész Szövetség elnöke kupát adott át Bálint Zoltánnak, Laurincz Boglárkának, Opauszki Dávidnak és edzőjüknek, a masters világbajnok Debreczeni Dezsőnek. Elkezdődtek a küzdelmek, amelyeket a gyorsaság, a keménység és a magas színvonal jellemzett. Nem véletlen, hogy a magyar kick-box utánpótlás a legjobbak közé tartozik a világon.

S ebben az „ütközetben” a Békés megyei versenyzők sem maradtak le, sem a eredmények, sem a mutatott küzdelmek alapján. Jutott még energia a késő este megvívott utánpótlás csapat országos bajnokság küzdelmeire is.

Gregor László

Aktuális