A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Hazai győzelmet aratott a Békéscsaba a Dorog ellen

Fotó: Erdős Csaba

Mielőtt Gyarmati Tibor játékvezető sípjába fújt, a két csapat között négy pont és négyhelyezésnyi különbség volt a tabellán. A 18. forduló után viszont a pontkülönbség hétre nőtt. Már a 7. percben a hálóban táncolt a labda, Gránicz Patrik jobbról belőtte a labdát a 16-oson belülre, Birtalan Botond pedig a jobb összekötő helyéről, kapásból, nagy erővel a kapu közepébe bombázott, 1–0.

Képgaléria - Fotó: Erdős Csaba

A 13. percben a 16-osre betörő Gránicz Patrikot Németh Ádám lerántotta, a játékvezető habozás nélkül 11-est ítélt. A büntetőt Birtalan Botond az ellentétes irányba vetődő portás mellett a kapu jobb oldalába lőtte félmagasan, 2–0. A 67. percben Szedlár Zoltán a békéscsabai térfél közepéről szabadrúgást végezhetett el, a beívelés a csereként beállt Berkó Ádámot találta meg, aki a nagy kavarodásban magasan felugorva az ötösről a kapu közepébe bólintott, 2–1. A 93. percben Szatmári István még a saját térfeléről megiramodott a bal oldalon, Nagyházi Dávid szerette volna megakadályozni, ám sokkal lassúbbnak bizonyult. Szatmári végigviharzott, majd bekanyarodott, majd éles szögből laposan a rövid sarokba bombázott, 3–1.

Bmsextra

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Dorogi FC 3–1 (2–0)
Békéscsaba, Kórház utca, 522 néző.
Vezette: Gyarmati II. Tibor (Punyi Gyula, Márkus Péter).
Gól: Birtalan B. 7.', 13.' ill Berkó Á. 67.'
Sárga lap: Németh Á., a 13., Birtalan B. a 24., Nagyházi a 24., Dlusztus a 67., Viczián a 79., Mészáros M. a 90. percben.

Békéscsaba: Ribánszki – Dlusztus, Szélpál N., Mészáros M. – Pilán, Nagy I., Birtalan B. (Király P., 71.), Viczián – Gránicz (Urbin, 81.), Tóth D. (Nagy S., 65.), Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor.

Dorog: Vajda D. – Szalai A., Csató M., Bora, Németh Á. – Szellák (Berkó, a szünetben), Nagyházi – Faragó (Vígh Á., 62.), Kovács D. Szedlár – Simon A. (Kamarás, 81.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Boér Gábor: – Nagy szükségünk volt erre a három pontra. Már az első félidőben lezárhattuk volna a mérkőzést, de a második játékrészben a bekapott gól után elbizonytalanodott a csapat. Az utóbbi heteket nehéz feldolgozni, de most jól küzdöttek a játékosok, csak dicsérni tudom őket.

Schindler Szabolcs: – Az első húsz percben mintha otthon maradt volna a csapat, sőt, az egész első félidőben rosszul játszottunk. Ekkor a Békéscsaba nagy nyomás alá helyezett bennünket. A második játékrészt végig támadtuk, fizikálisan nagyon rendben volt a csapat, és ekkor bíztam abban, hogy kiegyenlítünk. A végén teljesen kitámadtunk, és az egyenlítés helyett az utolsó pillanatban gólt kaptunk, pedig közel álltunk a döntetlenhez.

Aktuális