A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Kick-box Világbajnokság első nap: Egy győzelem, egy vereség

Budapesten, a BOK csarnokban ünnepélyes megnyitóval megkezdődött a Kick-box Világbajnokság. A nyitányon a WAKO világszövetség nemzetközi és hazai vezetői mellett jelen volt Dr. Szabó Tünde, a sportért felelős államtitkár és dr. Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese is. A megnyitó után elkezdődtek a versenynek. A Békés megyeiek közül point-fightingban Csák Bence 74 kg-ban az egyes számú kiemelt rutinos szlovén Tilen Zajc ellenében próbálta kiharcolni a továbbjutást- ami most nem sikerült. Edzője, Debreczeni Dezső így látta a mérkőzést: Öt pontos különbséggel maradt alul Bence.

Hullámzó volt a teljesítménye, háromszor is majdnem egyenlíteni tudott, de aztán mindig ismét a szlovén szerzett pontokat. Az az igazság, hogy ez a szlovén fiú nagyon jó, kiválóan rúg, nem csodálnám, ha ezen az ágon a döntőbe jutna. Összességében Csák Bencével elégedett vagyok, újonc létére jól küzdött, s lehetett volna szerencsésebb is.

Ami nem sikerült Csák Bencének, egy másik újonc Békés megyei, a füzesgyarmati Vida Balázs véghezvitte: Megsemmisítő verést mért a mexikói Azcarraga Avila Javier Antonio-ra. Balázs programváltozás miatt szinte bemelegítés nélkül volt kénytelen tatamira lépni, de ez nem látszott küzdelmén.

A + 94 kg súlycsoportban már az első menetben 15 pontos különbséget ért el, s technikai K.O.-val nyert összeszedett mozgással, taktikus küzdelemmel jutott a legjobb nyolc közé, végrehajtva a szövetségi kapitány utasításait. Következő mérkőzését a négy közé jutásért az ír Dalton O Shaughnessy ellen vívja majd.

Gregor László

Aktuális