A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Öt országos bajnoki cím a Kick-box Országos Bajnokságon

A Békéscsabai Lakótelepi SE csapata, középen Gregor László és Debreczeni Dezső

A korábbi évek hagyományainak megfelelően Budapest, Csepel a Halker Királyteam egyesület adott otthont a 2017 évi Point-fighting és Formagyakorlat Kick-boksz Országos Bajnokságnak. A verseny tétje nem csak a hivatalos országos bajnoki címek megszerzése volt, hiszen itt dőlt el véglegesen, kik indulhatnak a november 6 és 10 között Budapesten megrendezendő felnőtt Kick-boksz Világbajnokságon. Ezt mind Király István mesteredző, a Point-fighting válogatott szövetségi kapitánya, a WAKO európai szervezetének alelnöke, mind a Magyar Kick-boksz Szövetség elnöke, a verseny főbírája, Galambos Péter kihangsúlyozta.

Nem csak a felnőtt versenyzők, hanem a veterán korosztály is összemérte tudását az kupákért és érmekért. A Himnusz elhangzása és a megnyitó után a selejtezőkkel kezdődött a verseny. Talán még soha nem indult ennyi Békés megyei versenyző a felnőtt országos bajnoki címekért. A Békéscsabai Lakótelepi SE nemrégiben is sikeresen szerepelt az utánpótlás Európa-bajnokságon, és ezek a junior korú versenyzők egy része hivatalos volt a felnőtt bajnoki döntőre is. 

Megállták a helyüket, annak ellenére, hogy nem egy mérkőzésen az aktuális felnőtt Világ- vagy Európa-bajnokkal kellett összecsapni. Rendkívül izgalmas csatát vívott például Viczián Roland a csepeli Veres Richárddal. A számos döntős közül 74 kg-ban Csák Bence megnyerte az OB-t, csakúgy, mint 79 kg.-ban Opauszki Dávid és 89 kg-ban Bálint Zoltán. Az egykori, Hankó Kati „néni” által elindított óvodás csoport tagjaiból országos bajnok lett a felnőttek között, és kivívták a jogot a világbajnokságon történő indulásra.

14 éves edzésmunka érett be a bajnoki címek begyűjtésével. Döntőjük nem sok izgalmat tartogatott, hiszen magabiztosan verték ellenfeleiket. Edzőjük, Debreczeni Dezső a nagy öröm után maga is küzdőtérre lépett a veterán 74 kg-ban. Már a bemutatásnál óriási ováció fogadta a nyolcszoros (light-contact profi és hétszeres egyéni amatőr ) világbajnokot, nyolcszoros egyéni amatőr Európa-bajnokot.

Technikai K.O.-val verte ellenfelét, a második menetben megcsodálhatták a nézők a még mindig legendásan villámgyors bal lábát, az ellenfél fején landoló duplázott köríves rúgásokat. A jó hangulatot csak fokozta, hogy tanítványai ültek mögötte az edzői széken. Hogy indul e veterán világbajnokságon, még kérdéses, hiszen nem kevés munka vár rá három válogatott versenyzője mellett. A Point-fighting döntők mellett a fegyveres formagyakorlat országos bajnoki döntőjét is megrendezték.

Itt a bajnoki cím védője, az orosházi Contact SE versenyző-edzője Puravecz Péter megvédte tavalyi bajnoki címét. A tavaly Európa-bajnoki bronzérmet nyerő kiváló sportember a hard, fegyveres formagyakorlat kategóriában nyert japán karddal, katanával végrehajtott gyakorlatával. (Itt, a formagyakorlat versenyen a tavaly a bíráskodástól visszavonult Gregor László vállalt bírói szerepet). A küzdelmeken a füzesgyarmati Gasparik Róbert nemzetközi bíró, a Békés megyei kick-boksz bírói kar vezetője bíráskodott, Ő a világbajnokságon is tagja lesz a magyar bírói delegáltaknak . A point-fighting versenyzők már hétfőtől Tatán készülnek edzőtáborban a nagy megmérettetésre. S aztán: jön a VILÁGBAJNOKSÁG!

Eredmények:

POINT-FIGHTING Országos Bajnokság:

Férfiak:
57 kg.:
3. Hegedűs Botond (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
63 kg.
2.Viczián Roland (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)
3.Kovács Patrik (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

69 kg.
2.Hídvégi Nándor (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

74 kg.
1.Csák Bence (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső

79 kg.
1.Opauszki Dávid (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső

89 kg.
1.Bálint Zoltán (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Edző: Debreczeni Dezső

Nők:
60 kg.
2.Laurincz Boglárka (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team)

Veterán korosztály:
74 kg. 1.Debreczeni Dezső (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczeni team) Önmaga edzője

Fegyveres Hard Formagyakorlat:
1.Puravecz Péter (Contact Kick-boksz és Thai-boksz SE, Orosháza) Önmaga edzője

Aktuális