A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Elhunyt Orbán Józsi, a 100 Folk Celsius frontembere

Hosszú, súlyos betegség után elhunyt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere, alapító tagja – adta hírül Littvay Imre zenekarvezető hétfőn.

„Orbán Józsi a 100 Folk Celsius frontembere, hosszú, súlyos betegség után mától az égi zenekarban zenél tovább. Emlékét megőrizzük, nagyon fog hiányozni”

- írta Littvay Imre, zenekarvezető. Orbán József 1943. március 1-jén született Pinkamindszenten. A zenész Littvay Imre, Balla Gábor és Somogyi Tibor társaságában alapította 1976 nyarán a 100 Folk Celsiust. Az együttes zenei stílusát főként a country és a bluegrass hangzása határozta meg. Orbán József énekes-dalszerzője volt a zenekarnak. Legnagyobb sikerüket az 1984-ben megjelent első gyereklemezükkel, a Paff, a bűvös sárkánnyal érték el. A lemezből 300 000 példányt adtak el, és előbb arany-, majd platinalemez lett.

Aktuális