A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Elhunyt Várkonyi Andrea színésznő

A halálhírt a RTL Klub sajtóosztálya közölte. A Győri Nemzeti Színház tagja vasárnap, a televízó sajtóközleménye szerint "hosszan tartó, türelemmel viselt betegség" után hunyt el. A művésznő ezen a héten, május 12-én lett volna 39 éves. A színésznő  a Pedagógiai Szakközépiskolában tanult, majd egy musical stúdióban tanult és elvégezte az Operettszínház mesterkurzusát is. A 2004-óta volt a győri társulat tagja, szerepei mellett gyakran szinkronizált. 2007-ben Plásztán Anett és Czakó Ádám színművészekkel alapító tagjavolt a 2 Szoknya 1 Nadrág Társulatnak.

Előadásaikkal – kőszínházi munkáik mellett, többnyire együtt, alkalmanként meghívott vendégművészekkel kiegészülve – országszerte felléptek. Várkonyi Andrea a Barátok közt egyik főszereplőjének Várkonyi Andrásnak a lánya volt. 2014-ben együtt játszottak a Bolha a fülbe című vígjátékban a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A színésznőt szűk családi körben helyezik majd végső nyugalomra, ezért azt kérik, hogy akik ismerték és szerették a fiatalon elhunyt színésznőt, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen fejezzék ki részvétüket - írják az RTL Klub közleményében. 

Aktuális