A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Nappal is vitézkedtek az V. Békéscsabai Vitézi Játékokon

Nem tudom, milyen időjárás volt Magyarországon a középkorban, mondjuk Mátyás király korában. Mindenesetre a mai utódok nem panaszkodhattak az égiekre. Ragyogó napsütésben, mondhatni, kánikulában zajlott tegnap a vitézi játékok első napja. Pólóra, blúzra vetkőzve töltötték az órákat a Gabonamúzeumban az érdeklődő felnőttek, gyerekek.

Képgaléria - Fotó: Seres Sándor

Úgy látszik nagy az érdeklődés hazánkban a hagyományok iránt, hiszen a csabai rendezvény ezt igazolta. Sokan felkeresték a Trubadúrok udvarát, a Bölcsek Termét, az Apródok Udvarát, a Hadi tábort, illetve Mátyás király emléksátrát. Lehetett lovagolni, íjászkodni, vívni, csatába indulni, bámészkodni a Mesterek udvarában, ahol a kovácsmester, a fazekas, a nemezelő, a bőrműves, a fafaragó, a vászonszövő, a kosárfonó, a bronzöntő vagy a korabeli számszeríjkészítő és a könyvkötő mai utódai ügyeskedtek. Aki kissé lustábbnak bizonyult hallgatta a verset, a zenét, az öreg szélmalom árnyékában ehette a hamburgert vagy az erdélyi kürtős kalácsot, ihatta műanyag pohárból a csapolt sört. Mindent egybevetve, ment a műsor egész nap, de még nincs vége, ma estig tart a sokadalom. Holnap pedig május elseje...

Aktuális