A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Leégett a görögkatolikus püspöki palota Nagyváradon

Több mint száz tűzoltó vonult a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat, amik tegnap este tíz óra körül ütöttek föl a püspökség épületében. Haláleset szerencsére nem történt, de az épület jóformán teljesen kiégett. A bihon.ro szerint a Szent László téren lévő épülethez tíz előtt tíz perccel riasztották a tűzoltókat, akiknek hajnali egyre sikerült megfékezniük a lángokat, amik a tetőszerkezet egészére, illetve az első emelet egy részére terjedtek ki, mintegy 1300 négyzetméteren pusztítottak, az épület egyik tornya is leomlott.

A tűz okáról egyelőre nincsen hivatalos információ, annyit tudni, hogy az épület belső terében épp felújítási munkálatok folytak, de ott nem volt olyan áramforrás, ahonnan a lángok kiindulhattak volna. A transindex.ro beszámolója szerint a püspöki palotában jelenleg csak egy pap élt a családjával, nekik sikerült épségben kimenekülni. Az 1903 és 1905 között épült palota felújításához szükséges pénz előteremtésére a nagyváradi polgármesteri hivatal már az éjszaka folyamán gyűjtést indított.

Aktuális