A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Münsterben egy furgon hajtott az emberek közé

A helyszín Münsterben 2018.04.07.-én Fotó: AFP

Egy vendéglátóhely teraszán ülő emberek közé hajtott egy furgon a németországi Münster belvárosában- közölte a Morgenpost. Többen meghaltak és megsérültek, de a rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az incidensről. A tűzoltók és mentőegységek a helyszínen végzik a mentést, az érintett városrészt lezárták a forgalom elől.

Az MTI szerint négyen halhattak meg a támadóval együtt, a sebesültek száma harminc körül lehet. Az eset pont a stockholmi merénylet első évfordulóján történt.

2017 nyarán Barcelonában történt hasonló támadás 13 áldozattal, és ekkor volt London Bridge-en is tömegbe hajtós terrortámadás 7 halottal. Az egyik legsúlyosabb ilyen támadás 2016 júliusában történt Nizzában, 84 ember vesztette életét. 2016-ban a berlini karácsonyi vásáron is volt kamionos támadás, akkor 12 ember halt meg. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi, egyetemi városnak 310 ezer lakosa van.

Aktuális