A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Ha a magyar kormány így folytatja, annak az EU-s tagság lesz az ára

„Nem gyűlölöm Magyarországot, sem Szijjártó Pétert vagy Orbán Viktort. Ez az ügy nem az egyénekről szól, hanem az alapelvek, értékek, jogszabályok és emberi méltóság tiszteletéről minden uniós tagállamban” – mondta a Magyar Nemzetnek Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter, akit Szijjártó Péter azzal támadott meg, hogy gyűlöli Magyarországot, elvakult bevándorláspárti és Soros György kottájából játszik. Asselborn ugyanis azt mondta a német Der Tagesspiegelnek, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök hozzáállása a menekülteknek segítő civil szervezetek tevékenységéhez diktátorhoz illő.

A Magyar Nemzet kérdésére Asselborn azt válaszolta: nem fogadható el, hogy a Stop Soros törvénycsomaggal menedékkérők megsegítésén dolgozó civil szervezeteket büntessenek. Ilyen módszerek csak autoriter rendszerekben léteznek, és teljesen méltatlanok a demokratikus Európai Unióhoz.

Luxemburgban 600 ezren élnek, az ország az uniós menekültáttelepítési kvóta alapján 800 menekültet vett át. Magyarországon tízmillióan vannak, és 1300 embert kellene befogadni.

Nem is értem. Szó sincs migránsok áradatáról! Az egész a szolidaritásról szól Görögországgal és Olaszországgal.

Asselborn is azt gondolja a migrációról, hogy határt kell szabni neki, de a genfi egyezmény értelmében menekültként elismert embereknek segíteni kell. Elmondása szerint Szijjártó Péterrel teljesen normális a személyes kapcsolatuk, elvi szinten azonban nem tudnak egyetérteni, a magyarországi politika ugyanis szerinte szembemegy az Európai Unió elveivel.

A magyar embereknek viszont meg kell érteniük, hogy ha olyan kormányuk van, amely így folytatja, akkor annak Magyarország uniós tagsága lehet az ára.

Forrás. index.hu

Aktuális