A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Észak-Korea hidrogénbombát robbantana a Csendes-óceán felett, ha az USA tovább provokálja

Ri Yong Pil, az észak-koreai hadsereg parancsnokhelyettese szerint a világ jobban teszi, ha komolyan veszi az ország külügyminiszterének korábbi figyelmeztetését, miszerint az amerikai fenyegetésekre felszín feletti hidrogénbomba-robbantással reagálhatnak - mondta el a CNN-nek adott interjújában.

Észak-Korea sosem a levegőbe beszél. Mivel Ri Yong Ho külügyminiszter pontosan ismeri a legfőbb vezető [Kim Dzsongun] szándékait, ezért érdemes lenne komolyan venni a szavait.

- figyelmeztetett a rezsim egyik legfontosabb tisztségviselője.

Ri Yong Pil ezzel arra a beszédre utalt, amit az észak-koreai külügyminiszter még a múlt hónapban lezajlott ENSZ-ülésen mondott el. Ekkor úgy fogalmazott, hogy

készek egy Csendes-óceán feletti hidrogénbomba-robbantással erőt demonstrálni, amennyiben az amerikai vezetés nem hagy fel a provokációval.

Szakértők szerint az ország rendelkezik hidrogénbombával, szeptemberben ugyanis olyan erősségű kísérleti robbantást hajtottak végre a felszín alatt, ami ilyen fegyver meglétére utal.

A parancsnokhelyettes elmondása alapján jelenleg semmiféle kommunikáció nincs országa és az Egyesült Államok között, diplomáciai megoldásra pedig mindaddig nincs esély, amíg az USA nem hagy fel a katonai és gazdasági nyomásgyakorlással.

Aktuális