A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Vérengzés a templomban, rengeteg halott

Több mint húsz halottja és legalább húsz sebesültje van a dél-texasi Sutherland Springs település baptista templomában vasárnap történt fegyveres támadásnak.

Ballisztikus rakétát lőttek le a szaúdi főváros felett

Rijád felett fogtak el egy Jemenből indított ballisztikus rakétát a szaúdi hatóságok, írja a BBC és a CNN. Helyszíni beszámolók szerint a főváros nemzetközi repülőterén tisztán lehetett hallani, amikor földet érés előtt lelőtték a rakétát. Egy jemeni sííta húszi lázadókhoz köthető tévécsatorna számolt be a Burkan 2-H típusú, jemeni fejlesztésű rakétáról, amelyek 800 kilométeres hatósugárban képesek találatot okozni. A csatorna szerint a rijádi King Khalid Nemzetközi Repülőtér volt a célpont. A szaúdi állami média szerint egy kisebb méretű ballisztikus rakétáról van szó, amely végül nem okozott semmiféle kárt.

Putyin: nincs mentség a megtorlásokra

A politikai megtorlásokra nincs mentség, azokat nem szabad elfelejteni - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a sztálini megtorlások áldozatainak állított első jelentős moszkvai emlékművének hétfői felavatásán. Putyin, aki beszédében minden eddiginél határozottabban ítélte el a kommunizmus bűneit, emlékeztetett rá, hogy koholt és abszurd vádak alapján bárkit el lehetett ítélni, milliókat bélyegeztek a nép ellenségének, lőttek agyon, nyomorítottak meg, börtönöztek be vagy száműztek. Szavai szerint a politikai megtorlások az egész nép számára tragédiát jelentettek, és olyan csapást mértek a társadalomra, amelyet az még ma is megérez.

James Mattis: Ha Phenjan valóra váltja fenyegetéseit, akkor "hatalmas katonai válaszcsapásra számíthat"

Észak-Korea fenyegetése az atomtámadással egyre súlyosabb, és ha Phenjan valóra is váltja, akkor "hatalmas katonai válaszcsapásra számíthat" - jelentette ki szerdán Szöulban a dél-koreai látogatásom tartózkodó James Mattis amerikai védelmi miniszter. "Ne legyenek kétségeik afelől, hogy ha megtámadnák az Egyesült Államokat vagy szövetségeseit, akkor veszíteni fognak",

Csehország megvált a XX. századi politikai pártoktól

A hagyományos pártok kudarcáról ír a cseh sajtó Kokes János, az MTI tudósítója. Súlyos kudarcot vallottak a hagyományos pártok, előretörtek az új tömörülések, és kiderült, hogy a későbbi győztes Andrej Babissal való ijesztgetés nem hatott a választókra - véli a hétfői cseh sajtó a hétvégi csehországi képviselőházi választások eredményét kommentálva. "Szerepcsere zajlik a cseh politikában. A választók radikális módon elfordultak azoktól a tömörülésektől, amelyeknek eddig monopóliumuk volt a hatalomra vagy az ellenzéki szerepre" - állapította meg a Právo című baloldali napilap.

A NATO nem támogatja Észak-Korea megtámadását

A NATO-főtitkár szerint "pusztító következményekkel" járna egy esetleges katonai beavatkozás Észak-Korea ellen, ezért óva intett ettől. Jens Stoltenberg arról beszélt pénteken, hogy "a katonai erő alkalmazásának pusztító következményei lennének. Úgy hiszem, hogy ezt senki nem szeretné igazán" - mondta az észak-atlanti szövetség vezetője. "Az Egyesült Államoknak joga van hozzá, hogy megvédje magát és a szövetségeseit, de ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy senki nem akar katonai megoldást" - közölte.

Aktuális