A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Történelmi találkozó: Donald Trump és Kim Dzsongun már beszéltek is egymással!

Magyar idő szerint hajnali 03:15 körül találkozott a világtörténelem során először a hivatalban lévő amerikai elnök az észak-koreai diktátorral. Az első, zárt egyeztetés körülbelül negyven percig tartott, itt csak a két vezető és tolmácsaik voltak jelen. A következő szakaszban már legfontosabb tanácsadóikat is bevonták az egyeztetésekbe. Nem álltak meg az újságíróknak az első etap után, de Trump annyit elárult,

Putyin: a vb alatti katonai provokációknak súlyos következményük lenne az ukrán államiságra

A labdarúgó-világbajnokság idején végrehajtandó ukrán katonai "provokációknak" súlyos következményük lehet Ukrajna államiságára - figyelmeztette Kijevet Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki interaktív televíziós fórumán. "Remélem, hogy ilyen provokációkig nem fajul el a dolog, de ha ez megtörténik, úgy gondolom, hogy annak nagyon komoly következménye lesz egészében véve az ukrán államiságra nézve" - jelentette ki Putyin, Zahar Prilepin orosz író kérdésére válaszolva.

Tűz ütött ki a csernobili zónában lévő Vörös-erdőben

Tűz ütött ki a csernobili zónában lévő Vörös-erdőben, azon a területen, ahol a legmagasabb a radioaktivitás szintje - közölte kedden az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat. Viktorja Ruban, a katasztrófavédelem Kijev megyei részlegének a helyszínen tartózkodó sajtófőnöke elmondta, hogy a tűz egyelőre legfeljebb 10 hektár erdőterületet érint.

Hatályba lépett a Nyugattal szembeni ellenszankciókról rendelkező orosz törvény

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti: - Hatályba lépett hétfőn az az orosz törvény, amely felhatalmazza az elnököt arra, hogy ellenszankciókkal sújthassa az Egyesült Államokat és más országokat, amelyek "barátságtalan" lépéseket tesznek Moszkva ellen. A parlament mindkét háza által elfogadott és a Vlagyimir Putyin elnök által aláírt törvény a hivatalos online közlönyben való megjelenése után emelkedett törvényerőre.

Félresikerült egy világháborús bomba hatástalanítása Drezdában

Félresikerült egy második világháborús bomba hatástalanítása a németországi Drezdában, a robbanószerkezet csütörtökre virradó éjjel működésbe lépett, a helyszínen tűz ütött ki. A műveletet végül csütörtök délután, a bomba feltárása után több mint 48 órával zárták le. Az éjjeli robbanásban és a tűzben nem sérült meg senki - jelentette a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság alapján az MTI.

Hétéves kislányt szúrt le egy bevándorló Ausztriában

Hétéves kislányt gyilkolt meg pénteken egy Csecsenföldről érkezett bevándorló az ausztriai Döblingben. Még vizsgálja a rendőrség az indítékát annak a férfinak, aki pénteken megölt egy hétéves kislányt. A 16 éves férfi beismerte, hogy ő szúrta le a lányt. Az elkövető Csecsenföldről érkezett Bécsbe. Sajtóhírek szerint középiskolába járt, és "a viselkedéséből nem lehetett sejteni, hogy gyilkosságra készül". Kihallgatásán semmi nem utalt arra, hogy megbánta volna tettét. Azt mondta: felindulásból ölt, a kislány pedig szerinte rosszkor volt rossz helyen.

Ausztriában újabb fél évvel meghosszabbították a határellenőrzést

Ausztriában péntektől további fél évig meghosszabbították a visszaállított ellenőrzéseket a magyar és a szlovén határszakaszon. Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök szombati közleményében üdvözölte a döntést. „Amíg a schengeni külső határokat nem biztosítják megfelelően, a belső határokat biztosítani kell” – hangsúlyozta Hans Niessl. A határellenőrzés hatékony eszköz, különösen az embercsempészet megfékezésére.

Aktuális