A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Állítólag Kövér László már egyeztetett Dúró Dórával arról, ha találnak maguk mellé még néhány képviselőt, a Fidesz átalakítja nekik a házszabályt

A posztkommunista Kövér László, lepaktált Dúró Dórával, és a pénzéhes bukott Jobbikosokkal?

Információk szerint, Kövér László már egyeztetett Dúró Dórával arról, hogyha találnak maguk mellé még néhány képviselőt, a Fidesz úgy alakítja át a házszabályt, hogy Novák Előd pártjának frakciója lehessen.

Ha ez így van, az megmagyarázza, hogy bizonyos volt Jobbikos képviselők miért gyengítik, és miért tartanak a valószínűsíthetően a Fidesz által szervezett Toroczkai-féle csoportuláshoz.

Esküszegő pénzéhes bukott Jobbikosok

A nemrégiben levélben áskálódó, majd feltehetően saját maga kiszivárogtató  volt rendőr, Volner János is felesküdött a Szent Koronára a parlament májusi alakuló ülésekor, amit úgy kommentált, hogy: „Legszebb hagyományainkhoz hűen a Szent Korona előtt tettünk képviselői esküt”. Márpedig ennek a szép hagyománynak az értelmében ha a Jobbik felszólítja rá, a képviselő köteles visszaadni mandátumát. Egyébként nem Volner az első, aki sz@rik esküjére, hiszen Dúró Dóra sem adta vissza a mandátumát a pártból való kilépése után.

Mire ad lehetőséget a házszabály?

A jelenlegi szabályozás szerint frakció alakítására a megelőző választáson országos pártlistát állító és mandátumot szerző, ugyanazon párthoz (vagy annak jogutódjához) tartozó képviselők jogosultak. Képviselőcsoportot legalább öt képviselő alakíthat, illetve három képviselő akkor is, ha mandátumukat ugyanazon önálló országos pártlistáról szerezték. Ezek alapján a Mi Hazánknak a mostani szabályok szerint nem lehetne frakciója, hiszen még nem is létezett az idei áprilisi választásokon, és nyilvánvalóan a Jobbik jogutódjának sem tekinthető. Ugyanakkor a Fidesznek érdekében állhat tovább aprózni az ellenzéket, vagyis nem lenne meglepő, ha módosítanák a házszabályt.

Aktuális