A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Titkosszolgálati infókhoz jutott az ordenáré beszédű fideszes Bayer Zsolt?

Hivatalos: a Nemzetbiztonsági bizottság előtt kell felelnie Bayer Zsoltnak

Mirkóczi Ádám, a testület jobbikos elnöke azt akarja megtudni a fideszes publicistától, honnan szerzett titkosszolgálati információkat, írja az Alfahír.

Még a választási kampányban kezdett a semmiből oknyomozni Bayer Zsolt, amivel a Migration Aid lejáratását célozta meg, azonban később kiderült, a Fidesz házi publicistája az izraeli titkosszolgákat foglalkoztató a Black Cube emberének az akcióját dolgozta fel az anyagában. De hogy juthatott külföldi titkosszolgálati információkhoz Bayer Zsolt, ki volt a magyarországi civilszervezet elleni fedett akció megrendelője? Hol a rés a pajzson?

Többek között ezekre a kérdésekre kell felelnie Bayer Zsoltnak az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtt.

Mirkóczki Ádám az Alfahírnek elmondta, múlt hét elején ment a bizottság titkárságától a hivatalos meghívó a Magyar Idők és az Echo TV szerkesztőségébe, amit a hét második felében át is vettek, így azt már Bayer Zsolt is kézhez kapta.

A bizottsági ülés jövő kedden, október 9-én, reggel 9-kor lesz.

A Black Cube-sztori lesz az első napirendi pont, és ennek keretében az Alkotmányvédelmi Hivatal mellett hallgatnák meg Bayer Zsoltot is. A politikus azt nem tudta megmondani, hogy a publicista meghallgatása sajtónyilvános lesz-e, arról ugyanis a napirend keretében kell majd szavazni.

"Derüljön ki, ki volt a megrendelő, ki volt a kivitelező, bár azt nagyjából tudjuk, és mi volt a cél a lejáratáson túl, hiszen itt egy magyar civilszervezetet Bécsben az izraeli titkosszolgálat segítségével megpróbáltak befűzni. Minden szála gyanús ennek a történetnek"

- fogalmazott Mirkóczki Ádám. Egy hét múlva kiderül, elmegy-e meghallgatásra Bayer Zsolt, azaz eldől, melyik az erősebb, a Fidesz parancsa, vagy az ő egoja.

Sarkadi Illyés Csaba - Alfahír

Aktuális