A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Megismétlődött Marian Cozma esete Badacsonyban! - Pintér Sándornak mennie kell!

Mint arról portálunk is korábban beszámolt, dulakodás közben meghalt egy fiatal füredi borász, akinek barátnője is végignézte az egész verekedést. Sajnos az is kiderült, hogy jó ideje arról beszélnek, hogy egyre több az összezördülés, egyre rosszabb a helyzet, egy ideje benne volt, hogy előbb-utóbb tragédia lesz. Laposa Bence, borász, a badacsonyi képviselő-testület tagja azt írta ki az eset után Facebookra:

"Amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek, és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!"

Az Index telefonon beszélt a borásszal, hogy kicsit többet is megtudjanak arról, miért írja, hogy "amire egész nyáron számítani lehetett". Elmondta, hogy a településnek ezen a részén a szórakozóhelyi kínálat egy része sajnos sokszor olyan közönséget vonz, akik között és akik miatt az utóbbi időben egyre több összetűzés, verekedés van.

Mindehhez hozzátette, hogy szerinte a rendőrségi jelenlét egyáltalán nem elegendő, sokszor a biztonsági szolgálatok emberei állítanak le ilyen helyzeteket, miközben ez sok helyen nem is az ő feladatuk lenne. Így legtöbbször a rendőrök már csak akkor érnek oda, amikor vége egy-egy ilyen "balhénak". Szerinte több ponton is változtatni kellene: kicsit jobban oda kellene figyelni a kínálati oldalra, arra, hogy mivel, milyen közönséget szeretnének vonzani, illetve a közterületi biztonságra is.

Megismétlődött a Marian Cozma eset! – Agresszív cigányok ölték meg a borászt!

Mi az, amit mindenki tud, de a nyilatkozók nem mernek, de inkább nem akarnak leírni. Alább olvasható a badacsonyi biztonsági szolgálat vezetőjének - Laposa Bence egyik megosztása alatt található - hozzászólása, melyben világosan leírja, cigányok voltak a gyilkosok: Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője szerint Badacsony-alsó része évek óta csúszott egyre lejjebb, de idén durvult el igazán a helyzet.

Az igénytelenség, ami itt megnyilvánult (a kínálatban és az alsó, part menti rész általános állapotában) egyre több zűrös alakot vonzott. Gyakoriak lettek a verekedések az alsó büfésornál, ami mögött a parkolóban történt a szombati eset. A balatoni borászok ezzel a halállal egy kollégát vesztettek el, és szerintük felháborító az is, hogy az önkormányzatnak egy ember halála nem volt elég nyomós ok, hogy a hétvégi szüreti rendezvényeket lemondják - mintha csak a vendégektől remélt pénzbevétel lenne fontos, a vendégek élete nem.

Index/Kuruc.info nyomán

Aktuális