A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Halálra verték a fiatal borászt Badacsonyban

Az eset szombatra virradó éjszaka történt: két társaság szólalkozott össze Badacsonyban, amit verekedés követett. A halálos áldozat egy balatonfüredi borász, akinek a barátnője végignézte az egészet. A konfliktus úgy indult, hogy egy társaság beszélgetett a parkolóban, ahova egy autó a behajtani tilos tábla ellenére be akart menni, és pont oda szándékozott állni, ahol a fiatal csapat volt.

Összeszólalkoztak, majd kiszállt a kocsiból két férfi és ütni kezdték a társaság egyik tagját, állítólag mikor az már a földre került, akkor is rugdosták tovább, egészen addig, amíg mozgott. Amikor észrevették, hogy mozdulatlan az áldozat, el akartak menekülni, de a biztonságiak próbálták megállítani őket, ezért nekihajtottak egy oszlopnak és az árokba csúsztak. Az áldozatot próbálták újraéleszteni, sikertelenül. A rendőrség indítványozta a két gyanúsított letartóztatását.

A badacsonyi mólótól nem messze, a Bázis büfé mögötti parkolóban történt a tragédia

A balatonfüredi borászatban dolgozó Havasi Csaba két társaság tagjai közötti szóváltás utáni dulakodásban vesztette életét szeptember 8-án – a rendőrség tájékoztatása szerint. A tenyek.hu -nak egy szemtanú azt mondta, az áldozatot még akkor is rugdosták, amikor már a földön feküdt. Arra járók próbálták meg újraéleszteni, és ott volt a barátnője is, aki végignézte a haláltusáját. A támadók el akartak hajtani, de a biztonsági őrök megakadályozták. A rendőrök két embert állítottak elő az ügy kapcsán. A police.hu-n vasárnap kora délután megjelent hír szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos személygépkocsival menekülni próbált a helyszínről, azonban árokba hajtottak.

A rendőrök elfogták, majd előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták őket ki. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 29 éves, illetve a 34 éves férfiak ellen, akik letartóztatásának indítványozására 2018. szeptember 9-én előterjesztést tettek.

Egy a hirbalaton.hu-nak név nélkül nyilatkozó helyi lakos úgy tudja, Borsodból érkeztek a verekedést provokálók (a rendőrség azóta közölte, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakosokról van szó), akiknek a gépkocsijában ehhez szükséges eszközöket is találtak. Tudomása szerint a szóváltás már egy büfében megkezdődött, ami kint folytatódott egy behajtani tilos tábla miatt. Mivel a környéken a nyáron több verekedés, rongálás is történt, a helyi lakosok szeretnék elérni, hogy a jövőben a badacsonyi móló környékén és az alsó büfésoron igényesebb környezet és szolgáltatások várjanak egy igényesebb vendégkört – tette hozzá.

Aktuális