A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Bűnszövetségben, bűnszervezetben akarják manipulálni a miskolci választást?

Miután a Helyi Választási Bizottságban rendre elutasították minden észrevételét, az ügyészségen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Erdei Sándor, a Rokker Zsolti néven ismert humorista, aki jelenleg Miskolc 12-es körzetében önkormányzati képviselőjelölt. A rendelkezésre álló adatok szerint bűnszövetségben, bűnszervezetben akarják manipulálni a miskolci választást, és erre komoly bizonyítékokat is talált az összes ellenzéki párt által támogatott politikus. A július 15.-i időközi választás azért vált szükségessé, mert a körzet korábbi fideszes képviselője, Hubay György a tavaszi országgyűlési választásokon bekerült a Parlamentbe.

A közelgő voksoláson csupán egy miskolci közgyűlési hely a tét – akárki nyer, megmarad a Fidesz-KDNp többség -, mégis úgy tűnik, a kormányzópárt nem szeretné a véletlenre bízni az eredményt. Miután a Jobbik és az MSZP is egyöntetűen Erdei Sándor mellé állt, csodák csodája egy másik Erdei Sándor is előkerült, aki nem is él Miskolcon. Később pedig egy Molnár Zsolt is a jelöltek listájára került, aki már egyértelműen Fidesz-szimpatizáns, ezt az is bizonyítja, hogy több fényképen is szerepel Hubay Györggyel.

Információk szerint többek között emiatt tett be- és feljelentést az ügyészségen Erdei Sándor, aki dr. Mokrai Mihályon keresztül – ő ugyanis a Helyi Választási Bizottságba delegált tagja – adta be indítványát pénteken a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnek. Úgy tudjuk, a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény bűnszervezetben történő elkövetése miatt kér vizsgálatot.

Erdei Sándor szerint már az sem véletlen, hogy egy másik Erdei Sándor is indul, illetve kifogásolja azt is, hogy a művésznevére hajazó (Rokker Zsolti) Molnár Zsolt is a jelöltek között van. Az is érdekes, hogy a miskolci választási bizottság a nyilvántartásba vételkor hozott határozatában a később feltűnt Erdei Sándor és a Molnár Zsolt esetében nem tüntette fel, hány ajánlóívet gyűjtöttek össze, míg másoknál ezt is rögzítették.

Fontos azt is kiemelni, hogy az 1983-as születésű Erdei Sándor nem él Miskolcon, hanem Nyékládházán lakik és egy tiszaújvárosi multinacionális cégnél dolgozik, és csakúgy, mint Molnár Zsolt, nem kíván kampánytevékenységet folytatni. Az utóbbiról azt is érdemes tudni, hogy a választások előtt két héttel éves szabadságra ment, és külföldre távozott.

"Molnár szóban elismerte, hogy a miskolci manipulációt Kubatov Gábor találta ki, míg helyi szinten ezt Kovács Zsolt végezte operatívan, és közreműködött még a megvalósításban Koncz Ferenc országgyűlési képviselő is.

A feljelentés alapján Erdei Sándor azt feltételezi, hogy a Fidesz-KDNP ezer ajánlást szedett össze a körzetben, és ebből másolták át Molnár és a másik Erdei ajánlóíveire az ajánlásokat. Éppen ezért a humorista megkereste a helyi választási bizottságot, hogy megismerhesse a jelölőívek tartalmát, de kérését elutasították.

Az igazi Erdei Sándort a napokban pedig Molnár Zsolt kereste meg telefonon, és ezután vált számára egyértelművé, hogy itt bűnszövetségben, bűnszervezetben próbálják manipulálni a választás tisztaságát. “A beszélgetés során ugyanis Molnár Zsolt elismerte, se ő, sem Erdei Sándor nem vették át az ajánlóíveket, nem gyűjtöttek ajánlást, és csak azért indulnak a választáson, hogy megtévesszék a szavazókat” – árulta el portálunknak a Jobbik és MSZP közös jelöltje.

Aktuális