A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Jobbik: Elrettentő büntetést kell, hogy kapjanak az állatkínzók

Az elmúlt években a Jobbik számos alkalommal hívta fel a figyelmet arra, hogy elkeserítően nagy a baj az állatvédelem területén. A napokban több bestiális eset is újra ráirányította a közvélemény figyelmét arra, hogy a Büntető Törvénykönyv állatkínzásra vonatkozó szabályozása közel sem elégséges. A Bács-Kiskun megyei Helvécián brutális módon lefejeztek egy kutyát, míg Zuglóban egy felismerhetetlenségig megcsonkított kutyatetemet dobtak ki.

Sajnos azonban csak az állatbántalmazások egy része kerül napvilágra, és kap nagyobb média figyelmet, de vajon hány és hány kínzás, bántalmazás történik naponta, amiről szinte fogalmunk sincs? A jelenlegi szabályozás súlyos kritikáját mutatja, hogy a legkegyetlenebb állatkínzások elkövetőit a jelenlegi Btk. szabályozásunk alapján maximum 3 év szabadságvesztés-büntetésre ítélheti a bíróság.

A gyakorlatban az állatkínzók, állatgyilkosok az esetek többségében csak felfüggesztett szabadságvesztés-büntetést kapnak. A legbrutálisabb állatgyilkosnak is csak néhány hónapra kell börtönbe vonulnia. Egyértelműen kijelenthetjük tehát, hogy a jelenlegi szabályozásnak nincs semmiféle visszatartó ereje, amely megfékezné az állatkínzókat. Az állatvédelmi törvényeket meg kell reformálni.

A Büntető Törvénykönyv állatkínzásra vonatkozó szabályozását szigorítani kell. Az állatok hathatósabb védelmének érdekében, minden lehetséges formában küzdeni fogunk, olvasható Dr. Fülöp Erik, a Jobbik országgyűlési képviselőjének közleményében.

Aktuális