A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Orbán Viktor érdeke, hogy legyenek magyar nácik

Orbán számára nem jött jól a Jobbik néppártosodása. Ő ugyanis - jó populista módjára - úgy akarta meglovagolni a migráns-témát, hogy azért közben lehessen Brüsszelben még masírozó militaristákra mutogatni, "ha akarjátok, akár ők is jöhetnek” címszóval. Számára ezért is politikai létszükséglet egy radikális, lehetőség szerint náci húrokat pengető, magát is szélsőségesnek hívó, kritikus ellenzékit színlelő, de valójában őfelsége ellenzékeként működő, olykor-olykor jobbról előzni próbáló "nemzeti" mozgalom. Egyre nyilvánvalóbb, hogy Orbán és a fideszes lakájmédia keményen támogatja a Novák Előd-Toroczkai László duót politikai törekvéseikben, írja a zsúrpubi.

Jól megtervezett, közel két éve dédelgetett álmok váltak valóra Ásotthalmon, amikor a szakadár magyar újfasiszták és tulajdonképpen mindenki akit kizártak a Jobbikból új otthonra talált az új anti-jobbikos mozgalomban. Napnál is világosabb, hogy ezt a közösséget - már első blikkre és a felszólalások tartalmából ítélve - a Fidesz azért hívhatta életre, hogy a Jobbikot a radikális jobbról is támadják. De nem csak ez volt a cél: a kormánypárti lakájmédiában folyamatosan haknizó és teret kapó Toroczkaiék - a kormány támogatása hallgatólagos mellett - nyilván fognak még Németh Szilárdot is lepipáló extrém ötletekkel előjönni.

Hasznos idiótaként dolgozhatnak majd Orbán keze alá, amelynek lényege az, hogy Orbán a brüsszeli szalonokban elmondhatja majd: lehetnének itt nálam „büdösebbek” is. Az európai politikusok pedig duzzogva ugyan, de elfogadják a magyar Putyin érvelését. Ezért elemi érdeke Orbánnak, hogy legyenek magyar nácik.

Aktuális