A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Igazi kommunista módszer! - A Fidesz megkezdte a többi párt ellehetetlenítését!

A Magyar Államkincstár júliustól csökkenti azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék jogszabályellenes finanszírozást állapított meg. A MÁK vasárnapi közleménye szerint az intézkedés a Demokratikus Koalícióra, a Párbeszéd Magyarországért Pártra, a Magyar Szocialista Pártra, a Lehet Más a Politikára és a Jobbik Magyarországért Mozgalomra vonatkozik. A Jobbik addig nem juthat közpénzhez, amíg a levonás nem fedezi a büntetést.

A párt a számvevőszéki vizsgálat szerint a júliusi költségvetési támogatást jelentősen meghaladó, több mint 331 millió forint tiltott támogatást fogadott el, a büntetés kifizetésére összegyűjtött pénzt pedig kampánycélokra fordította - tették hozzá. Megjegyezték, hogy a zavartalan választási felkészülés érdekében április végéig egyik párttól sem vonták le az állami támogatásból a tartozásukat, továbbá a májusra járó összegeket is megkapták - a Magyar Liberális Párt és az Együtt kivételével.

A két párt választási eredménye alapján nem kaphat költségvetési forrást, ezért már korábban levonták tőlük a számvevőszéki vizsgálatban megállapított összeget. A tiltott vagyoni hozzájárulást elfogadó pártok a kifogásolt juttatás összegét kötelesek a költségvetésbe befizetni, költségvetési támogatásuk pedig ugyanennyivel csökken.

A Jobbik közleményben reagált a fejleményre, eszerint továbbra is képviselni fogják a több mint egymilliós szavazótábort.

„A jogtalan ÁSZ-bírság anyagilag nagyon nehéz helyzetbe hozza a Jobbikot, a működésképtelenség határára sodorja, de eddig történetünk során sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, amikor a hatalommal szemben küzdöttünk, de sosem adtuk fel, és most sem fogjuk feladni.”

A Jobbik üzent az újonnan alakuló alapszervezetnek és belépő tagoknak is, hogy bizalommal tekintsenek a jövőbe, mert a XXI. század hamar felőrli a „fideszes diktatúrát”, de anyagilag most csak magukra számíthatnak.

Végül azt is hozzáteszik, hogy további megszorítások jönnek a párton belül:

„a Jobbik újabb megszorításokat fog majd bevezetni párton belül annak érdekében, hogy kezelni tudja anyagilag ezt a nehéz helyzetet.”

Aktuális