A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Bűncselekménnyel, és 400 ezres károkozással vádolja a rendőrség a Kétfarkút a járdafestés miatt

394 ezer forintra büntetnék a Magyar Kétfarkú Kutya Párt székesfehérvári aktivistáit, amiért a Budai úton színes festékkel festettek le egy 10 méteres,

tönkrement járdaszakaszt április végén - közölte a párt a Facebookján a Szeretlekmagyarország.hu információját.

A Szeretlekmagyarorszag.hu-nak Fenekes Roland, az akció egyik tervezője azt mondta, az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a veszélyes járdaszakaszra. Az akció idején megjelent először egy rendőrjárőr, majd egy rendőrautó is, helyszíneltek. Azt mondták, lakossági bejelentés alapján érkeztek.

A hír arról szól, hogy az eddig „szándékos rongálással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés” helyett már bűncselekménnyel gyanúsítják őket, ugyanis a kárérték a rendőrség szerint meghaladja az 50 ezer forintot, pontosan 394 ezer forint kárt okoztak - írja a SzMo. A négyszínű járdaszakasz ugyanúgy néz ki azóta is, új burkolatot nem kapott.

Aktuális