A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Megkérte, hogy ne telefonáljon vezetés közben, ezért leszállította a buszsofőr a nénit Kecskeméten

Leszállított egy idős hölgyet az egyik kecskeméti járatról egy fiatal buszsofőr, mert a néni megkérte, hogy ne telefonáljon vezetés közben. A többi utast is feltartotta, addig nem volt hajlandó továbbmenni, amíg a nem távozott - tudta meg a Hírös.hu a csütörtöki esetet egy kecskeméti Facebook-csoportból. A sofőr hosszasan telefonált vezetés közben, és egy idősebb hölgy jelezte neki, hogy ezzel veszélyezteti a biztonságukat. A fiatal buszsofőr bocsánatkérés helyett, kikérte magának a dolgot, megállt a következő megállóban, és közölte, addig nem hajlandó tovább menni, míg a néni le nem száll. Ezután leszállt a buszról és a járdán ülve folytatta a telefonálást. Több perc eltelt, az utasok egy része leszállt, vagy átszállt egy másik buszra.

Végül a néni egy kis vita és ordibálás után gyalog volt kénytelen továbbmenni. A sofőrnek ezután mondta az egyik utas, hogy most már induljon, mert a néni leszállt. A fiatal sofőr ezután visszaült és hajlandó volt elindulni. A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-hez több utaspanasz is érkezett a szóban forgó üggyel kapcsolatban, megdöbbenve értesültek róla. Azonnali belső vizsgálatot indítottak, a vizsgálat lezárásáig az érintett autóbusz-vezetőt felmentették a munkavégzés alól, a busztársaság pedig elnézést kért a nénitől.

Aktuális