A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Ismét belebukott az aljas hazugságaiba az origo.hu nevű szennyportál

Pedig a vadászház a fideszes politikusokra jellemző. A Fővárosi Törvényszék egy újabb fideszes hazugságról mondta ki az ítéletét. A Matolcsy György jegybank elnök fia által tulajdonolt és vezetett Origo még a kampány véghajrájában "cikkezett" arról, hogy Sneider Tamásnak van egy eltitkolt luxus vadászháza a Mátrában.

Hogy teljes legyen a kép, még azt is hozzáhazudták, hogy a jobbikos politikus ügyvéd felesége milliós összegeket akaszt le a pártról. Sneiderék a hazugság után egyből helyreigazítást kértek a Habony-portáltól, azonban még csak válaszra sem méltatták őket. Így jöhetett a bíróság.

A Fővárosi Törvényszék arra kötelezi az origo.hu-t, hogy a portálon 24 órán keresztül önálló hírként az eredetivel azonos helyen és betűszedéssel, a portál fő oldalán „Helyreigazítás a Jobbik- alelnök Sneider Tamás eltitkolt mátrai vadászháza című cikk miatt" címmel közölje az alábbi közleményt:

"Helyreigazítás: Az internetes portálunkon 2018. március 27-én a "A Jobbik-alelnök Sneider Tamás eltitkolt mátrai vadászháza" címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke eltitkolt egy vadászvillát a vagyonbevallásából. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Sneider Tamás felesége 2011 - 2012-ben több mint tízmillió forintot vett fel a párt költségvetéséből. A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkünkben a fényképen bemutatott házról Sneider Tamásnak nem kellett soha számot adnia, hiszen az a felesége, illetve ügyvédi irodája tulajdonában áll, amely tény a feleség interneten bárki számára elérhető nyilvános vagyonnyilatkozatában szerepel is. Sneider Tamás feleségének a Jobbik Magyarországért Mozgalom költségvetéséből 2011 - 2012-ben származó bevétele a cikkünkben jelzett több mint tízmillió forintnak a felét sem érte el".

Az ítéletben szerepel az is, hogy a fideszes propagandisták semmilyen bizonyítékkal nem álltak elő a bírósági eljárás során - egyébként ugyanez a helyzet a Vona Gábor és Terry Blackék közti perben is, a Fidesz transzvesztitái semmivel sem tudták bizonyítani a Jobbik korábbi elnökével szembeni állításukat. Ezzel szemben, a portál képviselői "lényegtelen tévedéseknek" nevezték a bíróság előtt a hazugságaikat. Ilyen eszközökkel győzött a kereszténydemokrata Fidesz áprilisban.

Sarkadi-Illyés Csaba - Alfahír

Aktuális