A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Munkáspárt: A minimálbérrel átverik a dolgozókat!

A minimálbér nettó értékének a következő években el kell érnie, illetve meg kell haladnia a 117 000 forintot – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. A 2018-ban érvényes minimálbér összegét a kormány, a munkaadók és a szakszervezetek megállapodása rögzítette, vagyis a szakszervezetek belementek. Ez ma bruttó 138 ezer forint. Ebből ilyen-olyan címen 33,5 százalékot levonnak, és te proletár, élj meg a megmaradt 92 ezer forintból! A minimálbér azt jelenti, hogy ennél kevesebből nem lehet megélni.

A valóságban a minimálbér egy paktum eredménye. A tőkés kimondja, hogy mennyit hajlandó engedni a profitjából. A kormány kimondja, hogy mennyi adó kell neki, és a maradék a dolgozóé. A dolgozó akkor fog nagyobb minimálbért kapni, ha megküzd a tőkésekkel és a kormánnyal is. A Munkáspárt követelése 200 ezer forint, adómentesen, közölte a Munkáspárt közleményében.

Aktuális