A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Keddig maradhatnak a záporok és zivatarok

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, komoly esély van zápor, vagy zivatar kialakulására. A légmozgás is megnőhet a csütörtök-péntek körüli 6 kilométer/órás széllökéseket 14-18-as erősségűek válthatják.

Vasárnap a napos időszakok mellett főként a keleti, északkeleti, és déli-délnyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok, előbbi tájakon továbbra is lehetnek heves zivatarok. Zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban 14-20, délután 25-31 fok várható.

Hétfőn a Dunától keletre több helyen, máshol elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csak zivatarok környezetében támadhat fel. Napközben 26-31 fokra van kilátás.

Kedden többfelé várható zápor, zivatar, heves viharokra is számíthatunk, de marad a meleg idő, a csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Szerdára feltámadó északi-északkeleti széllel szárazabb, néhány fokkal hűvösebb levegő érkezhet.

Aktuális